Yaptığı basın açıklaması ile Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’i de yad eden Başkan Savaşan, kutlama gerçekleştirerek; "Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in de aralarında bulunduğu 23 inanmış Türk milliyetçisinin, 80 yıl evvel Türklük şuuruyla ortaya koydukları tarihi duruşun, adanmışlığın ve dava adamlığının yıldönümünde aziz Türk milletinin 3 Mayıs Milliyetçiler gününü en kalbi duygularımla kutlarım" sözlerini dile getirdi.

"Milliyetçiliğe Karşı Başlatılan Saldırılar, 3 Mayıs 1944 Olaylarının Fitilini Ateşlemiştir"

Türk milliyetçiliğine karşı başlatılan çirkin saldırıların inanmış yürekleri daha da dik durmaya zorunlu kıldığının altını çizen Başkan Savaşan, "Merhum Hüseyin Nihal Atsız Bey’in milliyetçiliğe karşı başlatılan alçak saldırılara karşı cesurca karşılık vermesi 3 Mayıs 1944 olaylarının fitilini ateşlemiştir. 3 Mayıs 1944 Çarşamba günü, Ankara’da toplanan Türklük davasının inanmış neferleri muazzam bir şuurla Türk milliyetçiliğine sahip çıkmışlardır. Türk milliyetçilerinin haksızlığı kabullenmeyen, zulme karşı eğilmeyen, asil ve soylu tavırları gıpta edilecek ve asla unutulmayacak bir mücadele olarak tarihte yerini almıştır. Türk milliyetçilerini sindirmek, yıldırmak, karanlıkta bırakmak isteyen dahili ve harici şer odakları; inanmışlık karşısında diz çökmek zorunda kalmışlardır. Türk milliyetçilerine tabutlukları mezar yapılmaya çalışanlar 3 Mayıs 1944 yılında anlamışlardır ki; Taş kırılır tunç erir ama Türklük ebedidir" ifadelerini kullandı.

“Bütün Milli Kahramanlarımızı Şükran ve Minnetle Anıyoruz”

Kadın Çiftçilere Özel Gezi Kadın Çiftçilere Özel Gezi

Milliyetçilik yolunda yer alan isimleri de unutmayan Başkan Savaşan, "Bu duygu ve düşüncelerle milli birliğin tekrar uyanış günü kabul edilen ‘3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nde; tarihe iz bırakmış bütün milli kahramanlarımızı şükran ve minnetle anıyor; başta merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey ve Nihal Atsız Bey olmak üzere, hayatlarını kaybeden tüm dava büyüklerimize ve tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi