Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesi Ahmetbey beldesi halkından güvenoyu alarak, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP’den yeniden Belediye Başkanı seçilen Mustafa Altıntaş, sosyal medya hesabından bilgilendirmede bulundu.

Geçtiğimiz gün “Telefon aramalarınıza ve mesajlarınıza yanıt veremediğim için özür diliyorum. Dün sandıklardan aldığımız ıslak imzalı tutanaklar ile İlçe Birleştirme Tutanakları arasındaki tutarsızlığın çözümü için İlçe Seçim Kurulu’nda süreci takip ediyoruz” diyen, Altıntaş dün de kameranın karşısına geçerek yaşanan gelişmeleri aktardı.

Eski Belediye Başkanından Borç Açıklamasına Yanıt Eski Belediye Başkanından Borç Açıklamasına Yanıt

Altıntaş; “Tarafımızca ıslak imzalı tutanaklardan çıkardığımız sonuçlarda Mustafa Altıntaş Cumhuriyet Halk Partisi oyları 1602 iken, sehven 1359 yazıldığı ve yine sehven AK Parti, Yeniden Refah, Milliyetçi Hareket Partisinin oylarına ilaveler olduğu tarafımızca tespit edildi. Yoğun mesai süreçlerinde bu tür hataların olabileceğini hoşgörü ile karşılıyoruz” ifadelerini kullandığı açıklamalarında şunları kaydetti;

“31 Mart Mahalli idaresi seçimlerinde oy kullanma işlemi 48 saat önce sona erdi ve sonuçlar kamuoyu ile paylaşılmaya başlandı. Dün sabah saatlerinde (1 Nisan Pazartesi sabahı) tarafımıza ulaştırılan Belediye Başkanı ve Belediye Meclis üyeliği seçimi ile ilgili ilçe birleştirme tutanak özetinde yer alan bilgilerle, sandık görevlilerimizin seçim günü gece yarısına kadar sandık başında uğraş vererek hazırladıkları ve tarafımızca muhafaza edilen ıslak imzalı tutanak örneklerinin uyuşmadığını tespit ettik.  

Tarafımızca ıslak imzalı tutanaklardan çıkardığımız sonuçlarda Mustafa Altıntaş Cumhuriyet Halk Partisi oyları 1602 iken, sehven 1359 yazıldığı ve yine sehven AK Parti, Yeniden Refah, Milliyetçi Hareket Partisinin oylarına ilaveler olduğu tarafımızca tespit edildi. Dün bize ulaşan hatalı birleştirme tutanak özeti aynı zamanda, yerel ve ulusal basın, internet medyası ve haber ajansları ile de paylaşıldığı için dünden (Pazartesi) bu yana ülkemizin birçok yerinden bu tutarsız veriler hakkında tarafımıza bilgiler ulaştırıldı.

Dün ve bugün (Pazartesi ve Salı günleri) parti avukatlarımız ve belde başkanımız ile birlikte gerekli düzeltmelerin sağlanması hususunda başvurularımızı gerçekleştirip, kurul tarafından görüşülen, bizim de ıslak imzalı tutanaklarımızla birebir örtüşen doğru sonuçları sizlerle paylaşıyoruz.

Sonuçlar Ahmetbey

Yoğun mesai süreçlerinde bu tür hataların olabileceğini hoşgörü ile karşılıyoruz.

Biz, hemşerilerimizin, komşularımızın, vicdan ve akıl süzgecinden geçerek, bizlere ya da diğer siyasi parti adaylarına verdikleri, tertemiz oyların 1 tanesinin bile zayi olmaması için, her seçimde dikkatle çalışacağız!”

Editör: Ferdi Kurtbayram