31 Mart 2024 Yerel Seçimleri tamamlanırken, tüm Türkiye’de pek çok belediyede değişimler yaşandı. Bu değişimlerin en çarpıcılarından birisi ise Babaeski’de oldu. Cumhur İttifakı Adayı Fırat Yayla ilk kez belediyeye AK Parti Bayrağını dikerken belediye 56 yılın ardından ilk kez el değiştirdi.

En son 1963 Yerel Seçimlerinde seçilen Adalet Partisi Adayı Mustafa Türedi 5 yıllığına başkanlık görevini yürütürken, 1968 seçimlerine ipi Babaeski’nin efsane başkanı Gündüz Onat göğüsledi. CHP’den seçilen Gündüz Onat bir sonraki seçimde yeniden CHP çatısı altında başkan olurken, sonraki dönem CHP’nin adayı Mustafa Güzel Belediye Başkanlığı yaptı. CHP’nin 1980 ve 1992 yılları arasında kapatılması dolayısıyla seçimlere girememesinin ardından Gündüz Onat 2 dönem SHP ve SODEP’ten seçilerek belediye başkanı oldu ve bu 2 dönem CHP bayrağının Babaeski’de dalgalanmadığı tek dönem olarak göz çarpıyor. CHP’nin yeniden açılmasının sonrasında Gündüz Onat bu kez de CHP’den seçimlere girerek yeniden başkan oldu. Gündüz Onat’ın başkanlığı bırakmasının ardından CHP adayları Cemalettin Kır ve Muzaffer Haluk Teksezer başkanlık gerçekleştirdi. CHP’nin son belediye başkanı ise 2009-2024 yılları arasında bu görevde bulunan Abdullah Hacı oldu.

CHP ve genel olarak sol görüşlü partilerin Babaeski’de ki yönetimine ise 2024 yerel seçimlerin Dr. Fırat Yayla imza atarak büyük bir şok yaşattı.

Yeni seçilen çiçeği burnunda başkan Yayla sosyal medya hesabından Babaeski halkına teşekkür ederek; “ Sevgili hemşerilerim, birlikte başardık ve Babaeski'mizin yarınları için kazandık! Resmi duyurusunu beklediğimiz bu zafer, her birimizin ortak çabası ve inancının bir sonucudur.

İl Genel Meclisinde Şok İstifa! İl Genel Meclisinde Şok İstifa!

Her bir Babaeskili sakinimize, bu yolda bize eşlik ettiğiniz ve desteklerinizi esirgemediğiniz için gönülden teşekkür ediyorum. Şimdi; hepimiz için değişim ve hep birlikte Babaeski'mizi en güzel yarınlara taşıma vakti. İyi ki varsınız, sizleri çok seviyorum” dedi. (Volkan Abuy)

Editör: Volkan Abuy