Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Kent Konseyi Gençlik Meclisi adına sosyal medyada yapılan paylaşımlara ilişkin açıklama yaptı.

Kutsal Emaneti Lüleburgaz’dan Çanakkale’ye Bisikletleriyle Ulaştıracaklar Kutsal Emaneti Lüleburgaz’dan Çanakkale’ye Bisikletleriyle Ulaştıracaklar

Gerenli; "Her zaman siyaset üstü ve özerk olmasını arzuladığım Lüleburgaz Kent Konseyinin bu özelliğe kavuşması için, göreve başladığım ilk günden itibaren gayret gösteriyor ve duruş sergiliyorum. Kişisel hırs ve ihtirasların değil, Lüleburgaz halkının, aklın ve ahlakın sesi olması gereken Kent Konseyinin Gençlik Meclisi adına sosyal medya ve yerel basında yapılan paylaşımları hayret ve üzüntüyle izliyorum. Bu açıklamanın altında yatanların netleşmesi adına Lüleburgaz Kent Konseyi Yürütme Kuruluna yazdığım yazıyı şeffaflık adına kamuoyu ile paylaşıyor, saygılar sunuyorum" dedi.

Kent Konseyi Yürütme Kurulu'na yazılan yazı şöyle;

“5393 Sayılı Belediye Kanunu' nun 76. Maddesi' ne istinaden;

"Kent konseyi, kent yaşamında; kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışır.

"Belediyeler kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının, sendikaların, noterlerin, varsa üniversitelerin, ilgili sivil toplum örgütlerinin, siyasî partilerin, kamu kurum ve kuruluşlarının ve mahalle muhtarlarının temsilcileri ile diğer ilgililerin katılımıyla oluşan kent konseyinin faaliyetlerinin etkili ve verimli yürütülmesi konusunda yardım ve destek sağlar.

Kent konseyinde oluşturulan görüşler belediye meclisinin ilk toplantısında gündeme alınarak değerlendirilir. Kent konseyinin çalışma usûl ve esasları Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanacak yönetmelikle belirlenir." olmak üzere Kent Konseyi karara bağlanmıştır.

15 Şubat 2024 tarihinde Lüleburgaz Kent Konseyi sosyal medya hesaplarından "KAMUOYU DUYURUSU" başlıklı yazının ikinci paragrafında tarafınızca Belediye Başkanlığı'mıza verilen 12/02/2024 tarihli dilekçenin 10/11/1984 tarih ve 3071 kanun numaralı DİLEKÇE HAKKININ KULLANILMASINA DAİR KANUN madde 7 gereğince dilekçenize tarafımızca cevap verme süresinin en geç 30 gün olduğu ve belirtilen sürenin hala devam ettiği açıkça ortadır. 15 Şubat 2024 tarihinde Lüleburgaz Kent Konseyi sosyal medya hesaplarından "KAMUOYU DUYURUSU" başlıklı yazının paylaşımı ile ilgili olarak;

Yürütme Kurulu'nuz tarafından karar alınıp alınmadığı, alındı ise bizim ile paylaşılmasını, alınmadı ise kim tarafından yapıldığı hususlarında cevabın tarafımıza bildirilmesini,

İlgili yazının üçüncü paragrafında yer alan "Lüleburgaz Belediyesi'nin mevcut yönetimi, gençliğin ihtiyacına adil bir yaklaşım sergilememiş" cümlesinde yer alan adil bir yaklaşım olmaması durumunun tarafımızca net olarak anlaşılamamış olup konu ile ilgili ayrıntılı bilginin tarafımıza verilmesini,

İlgi yazının üçüncü paragrafında yer alan "Lüleburgaz Belediyesi personelinin kent konseyi gençlik meclisi yönetim kurulundan birine usulsüz tekliflerde bulunması, çağdaş bir cumhuriyet kenti olan Lüleburgaz için kabul edilemez bir hatadır." cümlesinde yer alan konunun sonuna kadar takipçisi olduğumuzu bildirir, bahsi geçen belediye personelinin kim ve yapılan usulsüz teklifin ne olduğu hususlarında gerekli soruşturma ve yasal işlemlerin yürütülmesi amacıyla tarafımıza bildirmeniz hususunda gereğini rica ederim.” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi