“3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü” dolayısıyla Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emrah Yıldırım bir mesaj yayınladı. Birleşmiş Milletler tarafından 1993 yılında alınan karar doğrultusunda, 3 Mayıs tarihinin ülkemizde de “Dünya Basın Özgürlüğü Günü” olarak kutlandığını anımsatan Başkan Yıldırım, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi konusunda emek sarf eden basın mensuplarının görevlerini özgürce yapabilmesinin önemini vurguladı.

Kırklareli, Genç Nüfus Oranıyla Üzdü! Bakın Kaçıncı Sıradayız? Kırklareli, Genç Nüfus Oranıyla Üzdü! Bakın Kaçıncı Sıradayız?

Yıldırım mesajında, “Gazetecilik mesleğinin saygınlığının çok daha ileriye taşınması; özgür bir medya ortamında, etik değerlerin, dürüstlüğün temel misyon haline geldiği bir yayıncılık anlayışı ile mümkündür. Toplumun bilgi edinme hakkı için mücadele eden basınımızın önünün açılması için ekonomik özgürlüğün kazanılması da son derece önemlidir. 

Hepimiz biliyoruz ki, basın demokratik hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Gününü kutluyor, ilimiz ve ülkemizin değerli basın mensuplarına çalışmalarında başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi) 

Editör: Haber Merkezi