Lüleburgaz’ın önde gelen siyasilerinden ve çevrecilerinden, son dönemde Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu çatısı altında verdiği çevre mücadeleleri ile öne çıkan Hakan Dedeoğlu, bir önerisini kamuoyu ile paylaştı.

On Binlerce Atalık Fide Vatandaşlarla Paylaşılacak On Binlerce Atalık Fide Vatandaşlarla Paylaşılacak

“Doğrulardan Kaçamayız!” başlığı ile yayınladığı yazısında Dedeoğlu,”Yağmur duaları törenleri öncesinde her yerde katılımcılarla birlikte belli oranda fidan dikelim” önerisinde bulundu.

Dedeoğlu;  “Bölgemizde de kuraklık belli ki önemli bir sorun olarak bu yılda yaşanacak gibi görünüyor.

Dolayısıyla köylerde her yıl gerçekleştirilen “Yağmur Duaları “ törenleri öncesinde her yerde katılımcılarla birlikte belli oranda fidan dikelim.

Daha doğrusu Vali Bey’in önderliğinde (Kaymakam, Öğretmen, Muhtar, ziraat odaları, İmam ve halkımız vs) böylesi ortak bir planlama yapıldığı takdirde hızla geçen ömrümüzde yıllar itibarıyla bölgemizde ormana dönüşecek bir sonucun temelini de birlikte atmış oluruz.

Örneğin; bir köyde yağmur duası öncesinde 100 adet yöreye uygun fidan dikilse, sonrasında dini ve sosyal kültürel bütünleşmenin önemi bilinçli yetkililerce katılımcılara anlatılsa doğru olmaz mı?

Trakya’da ortalama 750 köy olduğunu düşünürsek bunun sonucunda güzellikler yaşanacağını yani dikilen fidanların orman olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Ferdi Kurtbayram