Önceki dönem AK Parti’den belediye başkanı seçilen Erhan Ceylan’dan belediyeyi devralan Başkan Orhan Saltık, göreve gelir gelmez verdiği talimatlar sonucu hazırlanan borç listesinde Alpullu Belediyesi’nin 82 milyona yakın borcunun bulunduğu ortaya çıktı. Belediyenin borçları arasında TREPAŞ’a 3,5 milyon liralık elektrik borcu, SGK’ya 4 milyon 970 bin liralık sigorta borcu, 2 milyon 629 bin liralık vergi borcu, İller Bankasına 41 milyon 700 bin liralık kredi borcu gibi borçlar bulunuyor. Öte yandan geçtiğimiz Ocak ayının başından yerel seçimlere kadar olan 3 aylık süreçte 2024 yılı temsil ağırlama tanıtma giderleri bütçesinde yer alan 1 milyon 750 bin liralık bütçenin 1 milyon 632 bin liralık kısmının da harcandığının altını çizen Başkan Orhan Saltık, bu borçlarla belediyenin iş yapamaz hale getirildiğinin altını çizdi.

Göreve seçilir seçilmez böyle bir tablo ile karşılaşmalarını “Tam anlamıyla bir enkaz devraldık” sözleri ile açıklayan Başkan Orhan Saltık, büyük borç yüküne rağmen Alpullu Belediyesi olarak belde halkına hizmet vermeye devam edeceklerini söyledi.  Çalışmalara ilk olarak belde içindeki bozuk yolları düzeltmek ile başladıklarını ifade eden Alpullu Belediye Başkanı Orhan Saltık, Alpullu’yu güzelleştirmek için canla başla çalışacaklarını da sözlerine ekledi.

Kırklareli, Genç Nüfus Oranıyla Üzdü! Bakın Kaçıncı Sıradayız? Kırklareli, Genç Nüfus Oranıyla Üzdü! Bakın Kaçıncı Sıradayız?

I M G 2185

C8Aabc42 Dd9F 4B43 8693 C5A443A7Ecdc

Muhabir: Kadir Sinici