Selçuk Bayraktar’dan Kırklareli TEKNOFEST Ekibine Tebrik! Selçuk Bayraktar’dan Kırklareli TEKNOFEST Ekibine Tebrik!

Deneyap Teknoloji Atölyeleri yeni dönem başvuruları devam ediyor. Kırklareli Gençlik Merkezi Müdürü Kenan Mete,  25 Şubat tarihine kadar sürecek başvurularla alakalı Kırklarelili gençlere davette bulundu.

81 ildeki 139 Deneyap Teknoloji Atölyesi’nde verilecek 11 farklı başlıkta 36 ay ücretsiz teknoloji eğitimi verilecek.

İzmir Teknofest 2023'te Deneyap Makeathon Yarışması Şampiyonu olan Kırklareli Gençlik Merkezi Deneyap Hayalperest Dahiler Takımı büyük bir başarıya imza atmıştı. Bu başarıların devamını getirmek adına Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Kırklareli Gençlik Merkezi seferberlik ilan ederek, öğrencileri davet etti.

Son Başvuru 25 Şubat 

Yoğun ilgi olduğu takdirde Babaeski ve Lüleburgaz’da da Deneyap atölyesi açılması hedefleniyor. Son başvuru tarihi; 25 Şubat.

Geleceğin mühendislerini, teknoloji girişimcilerini ve teknoloji liderlerini yetiştirmek amacıyla eğitim vermek üzere kurulan Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Deneyap Türkiye Projesi kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının ortak çalışmasıyla hayata geçti. 2023 yılı itibariyle 15.910 öğrencinin aktif olarak eğitimine devam ettiği atölyelerden bugüne kadar 2.700 öğrenci mezun oldu. 139 atölye, 262 derslik, 20.720 öğrenci kapasitesine sahip Deneyap Teknoloji Atölyelerinde hâlihazırda 4541 eğitmen öğrencileri geleceğe hazırlıyor. Öğrenci ve eğitmen seçimlerinden, eğitim içeriklerine, atölyelerde kullanılan malzemelerden, atölye konseptine kadar tüm Türkiye’de aynı imkânları çocuklarla buluşturan Deneyap Teknoloji Atölyeleri, çalışmalarını eğitimde fırsat eşitliği anlayışıyla titizlikle sürdürüyor.

Kimler Başvurabilir?

Atölyelere 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında 4. sınıf, 5. sınıf, 8. sınıf, lise hazırlık sınıfı ve 9. sınıflarda eğitim gören öğrenciler sınava başvuru yapabiliyor.

Deneyap Teknoloji Atölyelerinin öğrenci seçme süreci üç aşamadan oluşuyor. Başvuru yapan adaylar, E-Sınav'a tabi tutulurken, E-Sınavı başarıyla geçen belli sayıda aday ikinci adım olan Çevrimiçi Eğitim ve Görev Tamamlama aşamasına,  ardından bu aşamada da başarılı olan adaylar Uygulama Sınavına davet edilecek. Tüm aşamaları başarıyla tamamlayan öğrenciler, Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almaya hak kazanacak. (Volkan Abuy)

Editör: Volkan Abuy