Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması Bölge Finali Kırklareli ev sahipliğinde düzenlendi. Yarışmaya Kırklareli, Edirne, Kocaeli, Tekirdağ, Çanakkale, Yalova, Düzce, Sakarya ve Bursa illerinin şampiyonları katıldı.

Kur’an-I Kerim tilaveti ile başlayan programda sonrasında Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Efendi Dayan açılış konuşması yaptı.

İşaret Dili Öğrenmek İsteyenler Bu Kursa İşaret Dili Öğrenmek İsteyenler Bu Kursa

D S C 0211

“Bütün öğrencilerimize başarılar diliyoruz”

Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Efendi Dayan açılış konuşmasında il birincilerini Kırklareli’nde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyleyerek; “Öğrencilerimizin kendilerini yetiştirmelerini sağlamak ve kişisel bilgi birikim ve becerilerini geliştirmek, yetkinlik kazandırmak, özgüvenlerini sağlamak amacıyla yaklaşık 40 yıldan beridir mesleki yarışmalar düzenlenmektedir. Mesleki yarışmaların 2023-2024 eğitim öğretim yılı il bazındaki final yarışmaları gerçekleşmiş ve şu an bölge yarışmaları yapılacak. Bu mübarek mekanda yarışacak öğrencilerimizin hepsi kendi illerinde birinci olarak seçilmiş ve buraya gelmiş bulunmaktadır. Genç Hatipler Minberde 9.Bölge Yarışması ilimizde gerçekleştiriliyor. Nezih ve mutlu insanların kenti olan Kırklareli’mize gelen öğrenciler; Edirne, Kocaeli, Tekirdağ, Çanakkale, Yalova, Düzce, Sakarya ve Bursa illerinin birincileridir. İlimize gelen öğrencilerimize, refakatçi öğretmenlere, şube müdürümüze hoş geldiniz diyoruz.

D S C 0225

Bu yarışmadaki amacımız öğrencilerimizin mesleki bilgi ve birikimlerini geliştirmek, sosyal ve kültürel anlamda gelişmelerine katkıda bulunmaktır. Bütün öğrencilerimize başarılar diliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından yarışmacı öğrenciler sırayla minbere gelerek belirledikleri konular hakkında hutbe yaptı. Oldukça profesyonel ve başarılı öğrenciler seçici kurul tarafından değerlendirilirken, birinci olan öğrenci bugün Cuma Namazı Hutbesini gerçekleştirip, namazı kıldıracak.

Muhabir: Volkan Abuy