Kırklareli Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği, Kırklareli Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği ve birçok hayvansever, geçtiğimiz günlerde bir basın açıklaması gerçekleştirerek; “Hayvana şiddete karşı yurdun dört bir yanında isyandayız” dediler.

Tüm yurtta büyük tepki çeken “Eros” isimli kediye dakikalarca işkence edilerek katledilmesini ve yargının bu konudaki kararını eleştiren hayvanseverler, Anıt Parkta yaptıkları basın açıklamasında şunları kaydettiler;

“Yaşamdan, hak ve hukuktan yana olan tüm insanlara sesleniyoruz. Bugün sistematik şekilde tecavüze, işkenceye, katliama uğrayan hayvanların sesi olmak için buradayız. Eşit, adil, yaşanabilir bir dünya için bir araya gelen hayvan hakları savunucuları olarak şunu herkesin bilmesini istiyoruz: hayvana şiddet münferit değil sistematiktir. Hayvanları "kişi" değil "mal" olarak gören hukuk sistemi, nefret söylemleriyle sokakta yaşayan köpekleri hedef tahtası haline getiren siyasiler, etik haber anlayışından uzak medya ve neredeyse her belediyenin uyguladığı kanuna aykırı toplama ve bakımevi katliamlarının cezasız kalması, tüm şiddetin tetikleyicisidir. Hayvana şiddete karşı yurdun dört bir yanında isyandayız.

Bugüne kadar hukuk sistemi adına utanç verici pek çok karara imza atılmış, katilleri aramıza gönderen bu adaletsizliğe karşı tüm hak savunucuları ile birleşerek karşı duracağız. Bu ülkede her gün aramızda dolaşan başka bir tecavüzcü olduğunu öğrenerek, hayvanların, insanların gördüğü şiddete kahrolarak yaşamak istemiyoruz. Eşit, adil, yaşanabilir bir dünya tüm türlerde mümkün olana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Tüm hak savunucu birlikte yaşam için yasa diyoruz.

Hayvana şiddete karşı yurdun dört bir yanında isyandayız.                                            

Kapalı kapılar ardında insanların iyi niyetleri suiistimal edilerek binlerce hayvana iyi bir yaşam sunulabileceği vaatlerine inanmıyoruz. Çünkü bunların bilimsel olarak mümkün olmadığını biliyoruz.  

Hayvan üretim ve ticaretinin tamamen yasaklanmasını, sosyal medya üzerinden satışlarla ilgili, her bir ihbarın değerlendirilerek adli süreçlerin başlatılması gerektiğinin altını çiziyoruz.

Hayvanlara şiddete yönelik cezaların 3 yıldan başlamasını, iyi hal indirimi asla uygulanmamasını istiyoruz.

Yaşama tehdit oluşturan katillerin, tecavüzcülerin aramızda dolaşmasına, sokakta yaşayan köpeklere yönelik tecrit ve ölümün siyasi vaat olarak sunulmasına, belediyelerin usulsüz toplama ve katliamlarına, TBMM'ye sunulan ve köpeklere soykırım getirecek yasa tasarısına, hayvanlara, yaşama yönelik bu şiddet sarmalına karşı yurdun dört bir yanında isyandayız.

Hayvanları "kişi" değil "mal" olarak görmeye devam eden yasalara karşı durmaya devam edeceğiz.” (Haber Merkezi)

Kırklareli Üniversitesi’nde İsrail’e Protesto Kırklareli Üniversitesi’nde İsrail’e Protesto

5E751C77 B6Df 4Df1 Bd87 B3D848326Cc7

Editör: Haber Merkezi