Kırklareli Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kırklareli Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlilerince 25 Mart ile 21 Nisan tarihleri arasında Nitelikli Dolandırıcılık Konuları İle ilgili mağdur şahıstan alınan ifade doğrultusunda 1 kişi yakalandı.

Mağdur kişi, internetten alım-satım ve kiralama üzerine olan e ticaret sitesi üzerinden kiralık ev ilanı gördüğünü, evi kiralamak hesap üzerinden kapora yatırdığını belirtmesi üzerine; yapılan çalışmalarda şahsın Kırklareli merkezde 3 mağduru toplamda 52.000₺ dolandırarak zarara uğrattığı belirlendi.  

Trakya'da 40 Düzensiz Göçmen Yakalandı Trakya'da 40 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Söz konusu kişinin Antalya İlinde 3, Çanakkale ilinde 3, Edirne ilinde 3 olmak üzere toplamda 9 nitelikli dolandırıcılık olayında da aynı şekilde e ticaret sitesi üzerinden kiralık ev ilanı yayınlayıp, kapora ücreti adı altında vatandaşları kandırdığı tespit edildi.

Şüpheli şahıs 19 Nisan günü Kırklareli Merkezde yakalandı. Söz konusu kişinin; 3 ayrı suçtan (resmi belgede sahtecilik, hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma, dolandırıcılık ), 1 suçtan da 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası (kamu kurum ve kuruluşları vb tüzel kişileri araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık) olduğu, toplamda da 4 ayrı suçtan aranması tespit edildi. Cumhuriyet Savcısından alınan talimatlar neticesinde şahsın kullanmış olduğu telefona el konuldu ve daha sonra gözaltına alındı.

Şahıs 20 Nisan günü çıkarıldığı mahkemece nitelikli dolandırıcılık suçu kapsamında yürütülen dosyadan tutuklanarak, Kırklareli Kapalı Cezaevine teslim edildi.

9B51B2A1 95D0 49D0 A779 88D6Ff9E2F31

Editör: Haber Merkezi