Doğaya Dönüş Derneği Trakya Bölgesinde Şah Kartal ve Küçük Kerkenez izleme ve koruma çalışmalarına, Avrupa Birliği tarafından Avrupa Yeşil Kuşağı’ nda (European Green Belt) doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımı, korunması, onarım çalışmaları için faaliyetleri destekleyen BESTbelt projesi kapsamında devam ediyor.

İki yıl sürecek projede şah kartalların izlenmesi, yapay yuva yapımı, gelecek yuva seçeneklerinin arttırılması için ağaç dikimi, verici takılması ve küçük kerkenez için izleme, yuva yapımı ve yerleştirme çalışmaları yürütülecek.

Ocak ayında Bulgaristan ortağı Yeşil Balkanlar Derneği (Green Balkans) ile başlanan arazi çalışmalarına gönüllü olarak katılımın da mümkün olduğu belirtildi.

Çalışmalara katılan gönüllülerle Bulgaristan ve Türkiye' de deneyim paylaşımı çalışma ziyaretleri ve eğitimler ile izleme - koruma alanında kişi ve kurumların kapasitelerinin arttırılması da planlanıyor.

Kent Ormanı Çok Yakında Hizmete Açılıyor Kent Ormanı Çok Yakında Hizmete Açılıyor

İzleme ve koruma çalışmalarında gönüllü olarak yer almak isteyenler https://bit.ly/sahkartalgonulluluk adresinden gönüllü iletişim grubuna dahil olabilirler. (Basın Bülteni)

Unnamed-13Unnamed (1)-5Unnamed (2)-5Unnamed (3)-1

Editör: Basın Bülteni