31 Mart Pazar günü yapılan seçimlerde aldığı 21.173 oy ve elde ettiği yüzde 41.49’luk oy oranı ile Kırklareli’nin yeni belediye başkanı olarak seçilen Derya Bulut, 8 Nisan Pazartesi günü Kırklareli Adliyesi’nde düzenlenen tören sonrasında mazbatasını aldı.

Derya Bulut Iki

Eski Belediye Başkanından Borç Açıklamasına Yanıt Eski Belediye Başkanından Borç Açıklamasına Yanıt

Buradaki programın ardından Başkan Bulut ve beraberindekiler saat 14.30’da kortej ile birlikte Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’na yürüdü. Devamında saat 15.00’te Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu ve saygı duruşunda bulunuldu.

Akabinde kortej ile birlikte Kırklareli Belediye Başkanlığı’na yürüyüş gerçekleştirildi.

Son olarak makam odasında devir teslim töreni düzenlendi.

Derya Bulut Üç

Burada bir konuşma yapan eski başkan Mehmet Siyam Kesimoğlu yeni başkan Derya Bulut’a görevinde başarılar diledi. Yüksek Seçim Kurulu sürecini halen takip ettiklerini vurgulayan Kesimoğlu, “Biz şu ana kimsenin hakkını yemedik, hakkımızı da yedirmeyiz.” ifadelerini kullandı.

Ardından devir teslim gerçekleştirildi.

Koltuğuna oturan Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut sıcağı sıcağına yaptığı ilk açıklamada görevini layıkıyla yapacağını ifade etti.

Derya Bulut Dört

Başkan Bulut açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Az önce devir teslimimizi gerçekleştirdik. Rabbim utandırmasın. Vatanımıza, milletimize hayırlı hizmetler etmeyi nasip etsin. Bu millet, bu devlet çok büyük bir devlet. Başta Cumhuriyetimiz’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını tüm şehitlerimizi can-ı gönülden yad ediyorum. Mekanları cennet olsun. Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün bize emanet ettiği bu Cumhuriyet’in en güzel kentlerinden bir tanesi olan Kırklareli’mize hizmet etmeyi Rabbim nasip etti. İnşallah görevimizi layıkıyla yapmayı da nasip eder.  Şimdiye kadar Kırklareli’miz için hizmette bulunan bütün belediye başkanlarımızdan vefat etmiş olanların mekanlarının cennet olmasını diliyor, hayatta olanlara da saygılarımı sunuyorum.” (Kadir Sinici)  

Derya Bulut Beş

Editör: Kadir Sinici