Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mart ayına ait dış ticaret istatistiklerini açıkladı. İlimiz Kırklareli elde ettiği ihracat rakamları ile farkını yine ortaya koydu. Buna göre mart ayı ihracat rakamları geçen yılın aynı dönemine göre Kırklareli'nde artış gösterirken, Edirne ve Tekirdağ'da düşüş yaşandı.

İlimizde Artış Var

İlimiz Kırklareli’nde ihracat bu yıl mart ayında 2023 yılının aynı ayına göre yüzde 0,1 artarak 29,5 milyon dolar oldu. Tekirdağ'da ihracat yüzde 25,5 azalarak 213,4 milyon dolar, Edirne'de ise yüzde 5,5 azalarak 10,2 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Toplanan  Süt Miktarı Arttı Toplanan Süt Miktarı Arttı

En Çok İhracat Almanya İle Yapıldı

İlimizde Mart ayında en çok ihracat Almanya ile yapıldı. Edirne en çok ihracatı Bosna Hersek ile Tekirdağ ise Kırklareli gibi Almanya ile gerçekleştirdi.

İthalat ise Kırklareli’nde 2024 yılı Mart ayında 18,2 milyon dolar olarak gerçekleşti. Edirne’de ithalat 11,9 milyon dolar, Tekirdağ’da ise 220,2 milyon dolar oldu.

En Çok İthalat Rusya İle Gerçekleştirildi

Kırklareli’nde mart ayından en çok ithalat Rusya ile yapılırken Edirne Bulgaristan, Tekirdağ ise Çin ile en çok ihracatı gerçekleştirdi.

Türkiye İstatistik Kurumu ile Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle genel ticaret sistemi kapsamında üretilen geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2024 yılı Mart ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre %4,1 azalarak 22 milyar 571 milyon dolar, ithalat %6,3 azalarak 29 milyar 912 milyon dolar olarak gerçekleşti. (Kadir Sinici)  

Editör: Kadir Sinici