Gezici Ekiplerden Detaylı Çalışma Gezici Ekiplerden Detaylı Çalışma

Kırklareli Doğa ve Kültür Derneği (DOKU) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Trakya Platformu Kırklareli Dönem Sözcüsü Göksal Çidem, 22 Nisan Dünya Günü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir açıklamada bulundu.

Çidem; “Altın, gümüş, gibi madenlerin yerine hangisinin daha değerli olduğuna karar verilmeli. Madenler mi? Çocuklar ve onların geleceği mi?  Gelecekte sağlıklı ve temiz bir çevrede, 23 Nisanları ve Dünya günlerini kutlamak en büyük bayramımız olacaktır” dedi.  

Çidem açıklamasında şunları kaydetti;

“22 Nisan 1970 günü ilk Dünya Günü kutlamaları yapılarak farkındalık oluşması sağlanmıştır.

Dünya gününde dikkat çekilen konuların başında iklim değişikliği nedeniyle çöller genişlerken, sıcak hava dalgaları ve orman yangınları daha yaygın hale gelmektedir.

Küresel ısınma buzulların erimesine, buna bağlı olarak yüksek sıcaklıkların oluşması fırtınalara, kuraklıklara ve diğer aşırı hava koşullarına neden olmaktadır.

Yaşanan bu değişim, birçok canlı türünün yer değiştirmesine ya da neslinin tükenmesine neden olmaktadır.

İklim değişikliği insanları gıda ve su kıtlığı, artan seller, aşırı sıcaklar, daha fazla hastalık ve ekonomik kayıplarla tehdit etmektedir. İnsan göçüde bu yaşananların bir sonucu olabilir.

Dünya Gününde yüzlerce ülkeden on binlerce katılımcı gezegenin yaşamını ve genel olarak korunmasını savunuyor. Dünya çapında kalkınma için sürdürülebilir ve etkili çevre politikaları için çaba sarf ediyor.

Istrancalarda yaşadığımız bölgede dünyanın eşsiz ve nadir köşelerinden biridir.

Yaşadığımız doğal alanlarımızın ve biyolojik çeşitliliğin sadece insanlar için değil, tüm doğa için önemini farkındalık yaratmaya devam edersek, hepimizin ortak evimiz olan Dünya'da uyumlu bir şekilde bir arada yaşama fırsatına önemli bir katkı sağlayacağız

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te 23 Nisan’ı Bayram olarak çocuklara hediye etti. Gelecek nesillerimizin bayramında onlara yaşanabilir bir çevre bırakma hepimizin anayasal görevi olup, insan olarakta sorumluluğumuzdur.

Çocukların nefes aldığı ormanlarımızı, yaşam kaynağı olan sularımızı, sağlıklı ve dengeli beslenmeleri için kirletilmemiş tarım topraklarımı fakatsız, amasız, ancaksız korumak zorundayız.

Bunları koruyup, çocuklara bırakırsak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çok daha değerli ve anlamlı olacaktır.

Dünya gününde dünya çocuklarına Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından armağan edilen bu bayramın gelecekte de kutlanması için hepimiz, seçilmişler, atanmışlar bu bilinç ve sorumluluklaeylem planlarını hazırlamalı ve karar vermelidir.

Koruma ve kullanma dengesi gözetilmeden günlük çıkarlar uğruna karar vermek yerine gelecek nesiller adına karar vermek gerekir.

Altın, gümüş, gibi madenlerin yerine hangisinin daha değerli olduğuna karar verilmeli. Madenler mi? Çocuklar ve onların geleceği mi?

Gelecekte sağlıklı ve temiz bir çevrede,   23 Nisanları ve Dünya günlerini kutlamak en büyük bayramımız olacaktır.”

D3444Cd2 1055 430D A9Cb 3Ae5E03E0120

Editör: Haber Merkezi