Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Kaliteden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurettin Aka ve Kalite Geliştirme Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ali Mülayim, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından düzenlenen "2024 Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı"na katıldı.

Hedef Mükemelliyetçilik

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ev sahipliğine düzenlenen konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar; değişimin, dönüşümün, yeniliğin ve rekabetin yoğun olduğu son derece dinamik bir alan olan yükseköğretim sisteminde mükemmeliyetin sağlanmasının başlıca hedeflerinden biri olduğunu belirtti. Başkan Özvar; “Bunun gerçekleştirilmesinde iki önemli dayanak noktası kalite güvencesi ve akreditasyondur” dedi.

Byhi Gr 26 04 2024 4831A

Özvar, Yükseköğretim Kurulu olarak bir yandan kapasitelerini iş dünyası ile öğrencilerin eğilim ve beklentileri doğrultusunda düzenlerken, diğer taraftan kalite güvencesi üzerinde hassasiyetle durduklarını ve standartları yükseköğretim sisteminin bütün alanlarına yaygınlaştırdıklarının altını çizdi.

YÖKAK’ın, Türkiye'deki kalite ve akreditasyon süreçlerini yönetmek üzere kurulduğunu hatırlatan Özvar, YÖKAK'ın kuruluşundan bugüne kadar kurumsal kapasitesini artırma ve kalite süreçlerini yürütme konusunda önemli bir mesafe kaydettiğini belirtti. Mevcut istatistiklere göre Türkiye'deki üniversitelerin 73'ünün kurumsal akreditasyona sahip olduğunu ifade eden Özvar, 2027'ye kadar üniversitelerin tamamına yakınının akreditasyon sürecini tamamlamasını beklediklerini vurguladı.

Kahramanmaraş Depremi Konulu Konferans Gerçekleştirildi Kahramanmaraş Depremi Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Açılış konuşmalarının ardından Özvar, kurumsal akreditasyon belgesi almaya hak kazanan üniversitelerin rektörlerine belgelerini takdim etti.

Muhabir: Volkan Abuy