Kırklareli Belediye Meclisi ilk toplantısını 13 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirdi. Kırklareli’nin yeni Belediye Başkanı Derya Bulut ilk kez Meclis koltuğuna oturarak, toplantıya başkanlık etti.

Kanun gereği seçim sonuçlarının ilan edilmesinin beşinci gününde Belediye Başkanının Meclisi toplaması gerektiğini hatırlatan Derya Bulut tüm katılımcıları saygı duruşuna ve ardından İstiklal Marşını okumaya davet etti.

Sonrasında Belediye Başkanı Derya Bulut açıklamalarında şunları kaydetti;

“Öncelikle bir kez daha bu ulvi görevin hem sizler adına, hem bizler adına, seçilmiş tüm arkadaşlarım adına, ilimiz adına, halkımız adına hayırlı olmasını diliyorum.

Bir seçim dönemini geride bıraktık. Kazanma arzusuyla, bazen bilerek, bazen bilmeyerek kırıcı süreçler yaşanabiliyor. Bizlerden yana herhangi bir şey olduysa affınıza sığınıyoruz. Ama halkımızın takdiri noktasında, sandık iradesiyle bugün Kırklareli Belediye Başkanlığı çatısı altında hep birlikte 5 yıl boyunca tüm iyi niyetimizle, rekabet unsurlarını geride bırakarak, elimizden gelen tüm çabayı ortaya koyacağız. Bu doğrultuda sizlerin iyi niyetlerinizden benim hiçbir şüphem yok.  Bizlerden yana da olmamasını sizlerden diliyorum. Ve ne kadar katılımcı, ne kadar çoğulcu, ne kadar hakkaniyetli, kanuna, hukuka dayalı bir süreci birlikte geçirirsek, bundan ilimiz mümkün olduğunca çok faydalanacaktır diye düşünüyorum. O Yüzden sizlerden bu konuda destek bekliyorum. Bizler de her daim sizlerin fikirlerine, eleştirilerine açık, demokratik haklarınızı her doğrultuda kullanabileceğiniz bir süreç yönetimi dahilinde elimizden geldiğince Kırklareli halkına hizmet noktasında en iyisini yapmaya hep birlikte gayret edeceğiz. Bu anlamda her zaman kapım sizlere açıktır.”

“Bu il hepimizin” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Bulut; “Halkımız bizlerden ‘Belediyecilik hizmeti’ adı altında ne bekliyorsa, kanuna uygun bir şekilde, mevzuata uygun bir şekilde, adalete ve vicdana uygun bir şekilde bir süreç yönetimiyle yapmalıyız. 5 sene sonra halkın karşısına çıktığımızda, halkımızın bizi nasıl takdir edeceği her şeyin üstündedir.  Sandık, rekabet, siyaset bir yana vicdan; her şeyin üstünde yer alıyor. Bu anlamda biz öyle bir 5 yıl geçirelim ki; vicdana aykırı ne bir taleple, ne de karşılıklı diyalog halinde, halkımızı huzursuz edecek bir eylemle Allah bizi karşı karşıya bırakmasın. Hayatlar, ömürler, seçimler gelip geçiyor ve yine yüz yüze bakmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Meclisin katip üyeleri belirlendi. Katip üyeliğe meclisin en genç isimleri; Aysu Gümüş Güre ile Cengiz Alıpatar getirildi.

Ardından gizli oylama yöntemiyle Mecliste 1. Başkan vekilinin CHP’li üye Adem Sevim’in seçildiği toplantıda komisyonlar da tek tek seçimle belirlendi.