İlimizde 23 Nisan coşkusu bu yıl da en üst düzeyde yaşandı. Sağanak yağmur nedeni ile kapalı spor salonunda yapılan kutlama programına Kırklarelililer yoğun bir katılım gösterirken, çocuklar tarafından sergilenen gösteriler izleyicilerden tam not aldı.

A A 20240423 34350812 34350811 23 N I S A N U L U S A L E G E M E N L I K V E C O C U K B A Y R A M I

Kutlama Programı Saat 10.30’da Başladı

İlimizde kutlama programı saat 10.30’da İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun’un Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Törende, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Ardından Vali Birol Ekici, koltuğunu temsili olarak Atatürk İlkokulu öğrencisi Hiranur Naz ile Tevfik Fikret Ortaokulu öğrencisi Yaşar Eriş'e devretti. İl Emniyet Müdürü Sinan Çamuroğlu'nu telefonla arayan Eriş, mahallelere çocuk parkları yapılması için talimatlar verdi.

Dans

Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda yapılması planlanan tören programı ise olumsuz hava koşulları nedeni ile Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Buradaki program İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Devamında açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun yaptı.

“23 Nisan 1920 Tarihi, Bağımsızlık ve Demokrasi Tarihimizin Önemli Bir Dönüm Noktasıdır”

23 Nisan 1920'nin bağımsızlık ve demokrasi tarihinin önemli bir dönüm noktası olduğunu  belirten Müdür Özefsun, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ve onun "Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır" öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara'da, Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatan bir dirilişin müjdecisiydi.

Halk Oyunu 2

İşte o diriliş ruhu, vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu bir milleti şaha kaldırdı. Bu şahlanışın adı; birlik ve beraberlikti, Milli Mücadeleydi, Kurtuluş Savaşıydı, Ulusal Egemenlikti,  sevgiydi, kardeşlikti, barıştı, Türkiye'mizin aydınlık yarınlarıydı.

23 Nisan 1920 tarihi, bağımsızlık ve demokrasi tarihimizin önemli bir dönüm noktasıdır. Milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde cumhuriyete ve istikbaline doğru şahlanışının mihenk taşıdır. Kurulduğu ilk günden bu yana milletimizin hür sesi olan TBMM; hürriyetimizin, egemenliğimizin ve demokrasimizin sarsılmaz kalesidir. 104 yıldır milli birlik ve beraberliğimizin de teminatıdır.

Müdür

Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan; sevinç ve gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ülkemizin geleceğinin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermektedir.

“Tüm Dünya Çocuklarıyla Ulusal Egemenlik Sevincimizi Paylaşıyoruz”

Bizler, bu sevgi ve güven sayesinde dünyanın ilk ve yegâne çocuk bayramı olarak tarihe geçen, millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocuklarıyla Ulusal Egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, 23 Nisan'ı çocuklarımıza armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Sevincinizin, neşenizin, mutluluğunuzun hiç bitmemesi umuduyla; mutlu ve güçlü Türkiye ülküsünü kuşaktan kuşağa, canlı bir meşale olarak devreden tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını içtenlikle kutluyorum. “ ifadelerini kullandı.

Gösteriler Büyük İlgiyle İzlendi

Konuşma sonrasında şiirler okundu, çeşitli gösteriler sergilendi. Özellikle anasınıfı ront gösterimi ile bölgeler gösterisi büyük bir ilgi ile takip edildi. Kapalı spor salonunda yerini alan binlerce vatandaş büyük bir emekle hazırlanan gösterileri ayakta alkışlayarak takdir etti.

Halk Oyunuuu

Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllerine Kavuştu

Tören Kırklareli Valisi Birol Ekici'nin resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin vermesi ile sona erdi.

Vali

Törene Vali Ekici, Belediye Başkanı Derya Bulut, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Cüneyt Arıkan, Cumhuriyet Başsavcısı Hazım Aslancı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cemalettin Akyüz, İl Emniyet Müdürü Sinan Çamuroğlu, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. (Kadir Sinici)