Garanti Ödeme Sistemleri (GÖSAŞ), 2023’te Garanti BBVA kartları ile Garanti BBVA POS’larından yapılan harcamaların özetiyle ilgili yaptığı araştırmada Türkiye’nin il il, bölge bölge yemek tercihlerini ortaya çıkardı.

Bu kapsamda eve en fazla sipariş veren iller de belli oldu. Edirne, İzmir ve İstanbul’un ardından Kırklareli yemek siparişinde üst sıralarda yer aldı.

Yeme alışkanlıklarının öne çıktığı araştırmanın sonuçlarına göre, yeme-içme sektöründe en fazla kredi kartı harcaması döner ve köfte restoranlarında yapıldı.

Trakya Yemeyi Seviyor

Eğitim Ekibinden Kızılay’a Ziyaret Eğitim Ekibinden Kızılay’a Ziyaret

Köftenin memleketi Tekirdağ başta olmak üzere, Çanakkale, İzmir, Antalya, Karaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin, Şırnak, Hakkari, Rize, Trabzon, Ordu, Sinop, Ankara gibi şehirlerle Türkiye’nin yedi bölgesinde Garanti BBVA kart kullanıcıları döner restoranlarına rağbet gösterdi. Tekirdağ ve Çanakkale dışında Kırklareli dahil Marmara Bölgesi köfteyi tercih etti.

İstanbul, Kocaeli, Antalya burger restoranlarını seçerken, Ege ve Karadeniz illerinde pide restoranları ilk sırada yer aldı.  İç ve Doğu Anadolu’da döner / kebap sofralarda yerini alırken, Güneydoğu’da lahmacun 1 numaraya oturdu.

Eve en fazla oranda sipariş veren iller ise Edirne ve İzmir oldu. İstanbul üçüncü sıradan araştırmaya girerken listede Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ, Denizli yüksek oranda eve sipariş veren iller olarak dikkat çekti.

Editör: Haber Merkezi