Kırklareli Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (KLÜ TEKNOKENT) bünyesine bir firma daha katıldı. Bu Bakar Makina Sanayi Endüstri’nin kurduğu Trakya Design Proje Ltd. Şti. firması ve bu firmanın projesi ile Fransa, Kanada, Kazakistan, ABD, Hindistan, Belçika, Rusya, Belarus, Çin ve Birleşik Krallık ülkelerine ihracat gerçekleştirilecek.

“Keten Elyafı İşleme Makinesi Tasarımı” başlıklı proje ile alakalı; “Bakar Makina Sanayi Endüstri A.Ş. tarafından kurulan Trakya Design Proje Ltd. Şti. firması Kırklareli Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (KLÜ TEKNOKENT) bünyesinde faaliyete geçmiştir. Firma tarafından 1.206.000 TL bütçe ile “Keten Elyafı İşleme Makinesi Tasarımı” başlıklı proje başlatılmıştır.

Vajwxfkl

Proje kapsamında keten bitkisinden endüstriyel olarak doğal elyaf elde edilmesini sağlayacak üretim hatlarının tasarımlarının yapılması ve bu makinelerin Fransa, Kanada, Kazakistan, ABD, Hindistan, Belçika, Rusya, Belarus, Çin ve Birleşik Krallık ülkelerine ihracatının yapılması hedeflenmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Muhabir: Volkan Abuy