Kırklareli'nde KYK Yurtlarına Bu Yıl 7 Bin 185 Öğrenci Yerleşti Kırklareli'nde KYK Yurtlarına Bu Yıl 7 Bin 185 Öğrenci Yerleşti

Bulgaristan Burgaz Valisi ve Burgaz Free Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Maria Neykova beraberindeki heyetle birlikte Kırklareli Üniversitesini ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında üniversitenin Yönetim Kurulu Salonunda bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Burgaz Free Üniversitesi ve Assen Zlatarov Üniversitesi ile Kırklareli Üniversitesi arasındaki Erasmus+ anlaşmalarının kapsamının genişletilmesi, ortak diploma programları için çalışma grubu oluşturulması ve Bulgaristan’daki belediyelerin de desteği ile ortak proje başvuruları yapılması konuları ele alındı.

Byhi Gr 4 07 2024 E13D3

Türkiye Cumhuriyeti Burgaz Birinci Sınıf Başkonsolosu Tolga Orkun’un da katılım gösterdiği ziyarette Bulgaristan heyetinde; Burgaz Valisi Prof. Dr. Maria Neykova’nın yanı sıra Burgaz Belediye Başkanı Dimitır Nikolov, Malko Tirnovo Belediye Başkanı İliyan Yançev, Ruen Belediye Başkanı Ahmed Mehmed, Pomorie Belediye Başkanı İvan Aleksiev, Burgaz Asen Zlatarov Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Stoyanka Petkova, Burgaz Asen Zlatarov Üniversitesi Öğretim Üyesi Sevdalina Turmanova ve Burgaz Free Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Hasan Azis yer aldı.

Byhi Gr 4 07 2024 11B83

Ziyaret programı Rektör Şengörür ve Burgaz Valisi Prof. Dr. Neykova’nın günün anısına birbirlerine hediye takdiminde bulunmaları ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Muhabir: Volkan Abuy