Yerel

30 Yıldır Günde 4 Paket İçiyordu; Sigarayı Bıraktı

Kırklareli’nde yaşayan; 30 yıldır günde 4 paket sigara içen Esra Arkan, sigarayı Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Polikliniği sayesinde bıraktı.

Sağlıklı Hayat Merkezi’nde bulunan Sigara Bırakma Polikliniği vatandaşları sigaradan kurtarmaya devam ediyor. Bu kapsamda 30 yıldır sigara kullanan ve günde 2 ila 4 paket aralığında içen Esra Arkan sigarayı bıraktı.

“Daha önce 3 kez bırakmayı denedim ancak başaramadım”

Sigara Bırakma Polikliniği sayesinde sigaradan kurtulan Arkan sigarayı bırakma serüveni ile alakalı; “Ben Esra Arkan, 15 yaşımdan beri, 30 yıl kadar bazen günde 4 bazen 2 paket sigara kullandım. Daha önce 3 kez bırakmayı denedim ancak başaramadım. Temmuz ayında Sigara Bırakma Polikliniği’nin pazar yeri etkinliği sırasında yaptırdığım bir kayıt üzerine arandım ve randevu oluşturuldu.25 günlük bir ilaç tedavisi ile sigarayı bıraktım. Zaten bu tedavinin 3. gününden itibaren sigara içme isteğim azalmıştı” dedi.

“Sizler de başarabilirsiniz”

Kendisini çok iyi hissettiğini vurgulayan Arkan; “Artık kendimi daha dinç hissediyorum ve daha rahat nefes alıyorum. Uykularım düzene girdi. Ağız tadım yerine geldi. Cildim güzelleşti. Aile ekonomimize de ciddi bir katkısı oldu. Sizler de başarabilirsiniz. Asla vazgeçmeyin” şeklinde konuştu.