Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Belediye Başkan aday adayı Ünal Başkur, bugün parti binasında bir konuşma gerçekleştirdi. Başkur konuşmasında; “Şehir elden gidiyor. Ve bu şehir bize güveniyor. Ama lütfen artık biz bu şehri algılar ile yönetmeyelim. Sorunları görmezden gelmeyelim. Çözüm odaklı çalışalım, çözüm odaklı belediyecilik yapalım” dedi.
Kırklareli’nde ilklere imza attığını vurgulayan Ünal Başkur, pek çok STK’da kurucu imzası bulunduğunu, yönetimlerinde yer aldığını dile getirdi. CHP’de İl Başkanlığı dâhil birçok kademede görev yapan Başkur, Kırklareli’nde Sabahattin Ali Kültür Günlerinden, Karagöz Kültür Sanat Festivaline kadar, İl ile özdeşleşmiş kültür-sanat faaliyetlerini başlatan isimler arasında bulunduğunu da hatırlattı.
“Hakkımın yendiğini düşündüğüm dönemlerde bile, hiçbir zaman partimden kopmadım. 35 yıldan bu yana da değerlerimiz adına, savunduğumuz ilkeler adına siyaset yapıyorum” diyen Başkur; “Algılar, olguların önüne geçtiyse bir arıza var demektir. Algı siyaseti yaparak; doğru işler yapmadığımızı düşünüyorum. Algı siyaseti yaparak; sorunları halı altına, duvarlar arkasına sakladığımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.
“En son yatırımlar bu şehirde 90’lı yıllarda yapıldı”
Başkur şöyle devam etti; “Bir su sorunumuz var. Yetmiyor. Maalesef sularımız kesiliyor. Altyapısal sorunlarımız var. En son yatırımlar bu şehirde 90’lı yıllarda yapıldı.
Kırklareli halkı 2022 yılında 8 buçuk milyon metreküp su kullanmış. Şu an OSB’de kurulması planlanan bir fabrikanın talebi 4 milyon metreküp sudur. Böylesine talepte bulunan bir fabrikanın yaratacağı kirliliği bir düşünün. Umarım hep birlikte vereceğimiz mücadeleyle, bu işin üstesinden gelinir ve engellenir.”
“Dereüstü tehlike sinyalleri veriyor”
Kırklareli’nde “Dereüstü” olarak bilinen yol inşaatında 1974 yılında çalıştığını belirten Başkur, yoldan karayolu olmamasına rağmen tırların dahi geçtiğini önemle hatırlatarak, söz konusu yolun tehlike sinyalleri verdiğini, bir felaket yaşanmadan gereğinin yapılması gerektiğini kaydetti.
Başkur şehrin sorunlarını şöyle sıraladı; “Kentimiz sıkıştı. Revizyon imar plan sorunlarımız var. Trafik sorunumuz var. Meydan sorunumuz var. Otogar, çevre yolu sorunumuz var. Armağan Barajı sorunumuz var.
Kırklareli halkının cebinden 12 Milyon TL çıktı
Armağan barajından su getirilemediği için Kırklareli barajından elektrikle suyu arıtma tesislerinden geçirerek, kullanmaya çalışıyoruz. Çok kaliteli bir su değil çünkü. Ama Armağan Barajındaki su pırıl pırıl. Trakya’da belki de içme kalitesi en yüksek olan su. Bir noktaya kadar getirildi. Fakat biz bundan yararlanamıyoruz. Bölge insanı maalesef iktidar tarafından cezalandırılıyor. Bu cezalandırmanın 2022 ekonomik maliyeti 12 Milyon TL. Yani geçen yıl Kırklareli halkının cebinden 12 Milyon TL elektrik bedeli olarak çıktı. Buna müdahale edilmesi gerekiyor. Buna da müdahale edecek olan bizleriz.
“Şehir elden gidiyor”
Tüm bunları; özellikle mühendis gözüyle, analitik bir anlayış ile değerlendirilip, bu kentin Sivil Toplum örgütleriyle, önde gelen kanaat önderleriyle sorunların tanımlanması çerçevesinde çözüme ulaştırmamız gerekiyor. Yoksa şehir elden gidiyor. Ve bu şehir bize güveniyor. 1976-77 yılından bu yana sadece bir dönem haricinde bizlere görev vererek güvendiğini gösteriyor halkımız. Ama lütfen artık biz bu şehri algılar ile yönetmeyelim. Sorunları görmezden gelmeyelim. Çözüm odaklı çalışalım, çözüm odaklı belediyecilik yapalım.”
“Bu şehri satacağız”
Başkur konuşmasının sonunda “Bu şehri satacağız” sloganıyla, Kırklareli’ni cazibe merkezi haline getiren özellikleriyle; doğasıyla, turizmiyle, gastronomisi ve benzeri öğeleriyle ön plana çıkarmamız gerektiğini de vurguladı. (Ferdi Kurtbayram)