Gündem

AK Parti İsrail’in Saldırılarını Protesto Etti

AK Parti Kırklareli İl Başkanlığı, İsrail’in Filistin saldırılarını başlattığı 7 Ekim’in yıl dönümünde basın açıklaması düzenleyerek saldırıları kınadı, hayatını kaybeden Filistinlileri andı.

Loading...

AK Parti Kırklareli İl Başkanlığı tarafından bugün Kırklareli İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi’nde basın açıklaması düzenlenerek İsrail’in Filistin saldırıları bir kez daha protesto edildi.

Saat 11.00’de başlayan programda ilk olarak saldırılarda yaşamını yitirenler için dua edildi. Ardından AK Parti Kırklareli İl Başkanı Yunus Ercan Dağtaş açıklamalarda bulundu.

İsrail’in saldırılarında 42 binden fazla masum sivilin hayatını kaybettiğini belirten Başkan Dağtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde zulme ve insan hakları ihlallerine karşı mücadelelerinin süreceğini söyledi. Dağtaş açıklamasında,  "Bir yılda 17 binden fazla çocuk, 11 binden fazla kadın olmak üzere 42 binden fazla masum Filistinli sivil İsrail'in acımasız ve insanlık dışı saldırılarında şehit düştü. Hiçbir şey 7 Ekim'de başlamadı. 77 yıllık bir işgal, zulüm ve katliam tarihinden bahsediyoruz. Topraklarından edilmiş, hakları ve malları gasbedilmiş, öldürülmüş, katliama uğramış milyonlardan bahsediyoruz. Böyle bir gasp ve hırsızlığın üstüne kurularak, uluslararası hamilerinden yüz bulup günümüze kadar gelen bu suç şebekesinden zaten ne hak ne hukuk ne de adalet beklenebilir. İsrail'in işgal politikalarına, Filistin halkına uyguladığı zulme ve insan hakları ihlallerine karşı mücadelemiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde devam edecektir." dedi.

Açıklama sonrası İsrail’in yaptığı saldırıları içeren video izlendi.