“2023 Şehir Buluşmaları” kapsamında ilimize gelen Belgin Uygur, çeşitli ziyaret ve temaslarda bulundu. Uygur ilk olarak 11 Ağustos Cuma günü La Luna Cafe’de basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi. Programda açılışı İl Başkanı Yunus Ercan Dağtaş yaparken devamında sözü AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam aldı.

“Yaptığımız İşlerin ve Hizmetlerin Kalıcı Olması Bizler İçin Esastır”

Yapılan seçimlerle Türkiye’nin 5 yılını garanti altına aldığını söyleyen Milletvekili Sarıçam, sorunları ve sıkıntıları bildiklerini, beklentileri karşılayacaklarını vurguladı. Sarıçam konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta yapılan seçimlerle ülkemiz çok şükür önümüzdeki 5 yılı garanti altına aldı. Önümüzdeki yüzyıl hepimizin gayretleri ile Türkiye Yüzyılı olarak karşımıza çıkacaktır. Ülkemiz birçok badire ile karşılaşmasına rağmen hiçbir zaman yılmadık. Çünkü ülkemizin ve milletimizin gücüne bütün kalbimizle inanıyoruz. Sokakta konuşulan emekli maaşı meselesi ya da çiftçilerin ürünlerini teslim ederken yaşadığı bekleme süreci gibi mevzular kontrolümüz altında. Önümüzdeki günlerde vatandaşlarımızın mağduriyetlerini ve şikayetlerini ortadan kaldıracak hamleleri yapmış olacağız. Toplumun tüm kesimlerini mutlu etme politikasından ayrılmayan hükümetimiz inşallah bu konuda beklentileri karşılayacak güce ve planlamaya sahip. Ancak her şeyin bir zamana ihtiyacı var. Yaptığımız işlerin ve hizmetlerin kalıcı olması bizler için esastır. Önümüzdeki yerel seçimin de altyapısını yapıyoruz. Eğer vatandaşlarımız ve seçmenlerimiz uygun görüp görevi bizlere verirse en iyi şekilde ilimize hizmetleri getireceğiz. Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın bizlere misafir olarak görevlendirdiği Sayın Genel Başkan Yardımcımız aramızda. Kendisine tekrardan ilimize teşrif ettiği ve bilgi aktarımında bulunduğu için teşekkürlerimi iletiyorum. “

“Biz Kırklareli'nde Olmaktan Dolayı Çok Mutluyuz”

Ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı, Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur konuşmasını gerçekleştirdi. Kırklareli’nin kendileri için çok önemli bir noktada olduğunu hatırlatan Belgin Uygur, “ Biz Kırklareli'nde olmaktan dolayı çok mutluyuz. Biraz önce başkanımızın ve milletvekilimizin de ifade ettiği gibi genel merkez teşkilat başkanlığımızın şehir buluşmaları 2023 programı kapsamında bugün burada güzel şehrimiz Kırklareli'ndeyiz. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl da şehir buluşmaları 2023 olarak yaz dönemine genel seçimler öncesinde AK Parti teşkilatları olarak bütün Türkiye genelinde, bütün illerimizde ve ilçelerimizde yoğun ve aktif bir şekilde milletimizle birlikte ve hemhal olarak bu dönemde de inşallah meclisimizin çalışmasına ara verdiği bu yaz sürecinde de yine AK kadrolar olarak bütün teşkilat mensuplarımız kadın kollarıyla, gençlik kollarıyla, ana kademesiyle, bütün yerel yönetimlerimiz yine sahada milletimizle birlikte olmaya, baştan beri olduğu gibi o irtibatımızı koparmamaya devam edeceğiz.  Evet değerli basın mensupları tabii bugün aslında Kırklareli'nde olmak benim için anlamlı. Biliyorsunuz dün  Sayın Cumhurbaşkanımızın 2014 yılında milletin oylarıyla millet iradesiyle seçildiği günün yıl dönümüydü. Bu manada tabii Kırklareli'nin de özel bir anlamı var. Pınarhisar Cezaevinin  anlamını işte bütün teşkilat mensuplarımız biliyorlar.  Cumhurbaşkanımız Kırklareli Cezaevi'ne İstanbul'daki konutundan ayrılırken o zaman şunu söylemişti. ‘Bu şarkı burada bitmez demiştim. Evet bu şarkı orada bitmedi’ Sayın Cumhurbaşkanımıza  konulan bütün o kanun dışı engelleme rağmen, yasaklamalara rağmen muhtar bile olamaz denildiği o noktadan sonra yine işte milletimiz iradesine sahip çıktı. Milletimiz demokrasisine sahip çıktı. “ dedi.

“Büyük Yenilikleri, Büyük Reformları Hayata Geçirdik”

21 yıllık süreci değerlendiren Uygur, “Biz her fırsatımızda, zamanımızda meclis çalışmalarımızdan arta kalan her zamanımızda milletimizle hemhal olmaya devam ediyoruz. Evet bizim partimiz dava hareketi. Geçtiğimiz 21 yıllık süreç içerisinde de Türkiye'nin hem ekonomik anlamda hem de eğitimden ulaşıma her alanda refah seviyesini yükseltmek büyük yenilikleri, büyük reformları hayata geçirdik. Hem hak ve özgürlükler anlamında gerçekten reform niteliğinde yeniliklere imza attık. Geçtiğimiz 21 yıllık süreç içerisinde şehir hastanelerimizden tutun o güçlü sağlık altyapısını oturtmamızdan tutun, ulaşımdaki hem kara yolu ulaşımı, hem de hava yolu ulaşımı, hem savunma sanayi. Bakın AK Parti iktidara geldiğinde yüzde yirmilerde olan savunma sanayindeki yerlilik ve millilik oranımız bugün yüzde 80’e ulaşmış vaziyette.  Kendi İHA'larımızla, SİHA'larımızla milli muharip uçaklarımızla, TCG Anadolu gemimizle o güçlü savunma sanayi altyapımızla bugün artık  Güneydoğu'da, Doğu Anadolu'da o terör gerçekten bitme noktasına geldi. Biz güçlü ve büyük Türkiye yolunda yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Bir Türkiye Yüzyılı vizyonu ortaya koyduk. İnşallah Türkiye Yüzyılını milletimizin desteğiyle ve güçlü teşkilatlarımızla hep birlikte milletimizle birlikte inşallah inşa edeceğiz.  İşte Türkiye Yüzyılının kapılarını aslında altmış yıllık rüyamız TOGG aracımızla ardına kadar açacağız. Karadeniz'deki doğal gazımızla inşallah Türkiye Yüzyılının kapılarını ardına kadar açıyoruz. Güneydoğu Anadolu'daki petrolümüzle inşallah Türkiye Yüzyılının kapılarını ardına kadar açıyoruz. Savunma sanayimizdeki, İHA'larımıza, SİHA'larımıza, milli muharip uçağımızla TCG Anadolu gemimizle Türkiye yüzyılının kapılarını ardına kadar açıyoruz.

“Vatandaşımızı Enflasyona Ezdirmeyeceğiz”

Devraldığımız enflasyonu tek haneli rakamlara biz indirdik. Cumhurbaşkanımız hep ifade etti. Biz vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz dedi. Bu noktada üreticimizin ürününü onları memnun edecek fiyata almaya gayret ediyoruz. Memurluğunuzun maaşına onların maddi olarak refahlarını koruyabilecek şekilde idame ettirebilecekleri şekilde olmasını sağlamaya gayret ediyoruz. Asgari ücret de yine keza. Tabii ki aksaklıklar var. Biz bunların farkındayız. Ama bunları toparlayacak olan da yine bizim o güçlü irademiz, güçlü hükümetimiz. Milletimizden almış olduğumuz emanetin ve sorumluluğun farkındayız.  Milletimizin desteğiyle büyük ve güçlü Türkiye yolunda milletimize hizmet etmek için ve Türkiye Yüzyılı’nı inşallah inşa etmek için biz yolumuza devam edeceğiz. “ ifadelerini kullandı.

Yerel seçimlerde bütün illeri AK belediyecilikle buluşturmayı hedeflediklerini söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı, Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, “Tabii önümüzde de bir yerel seçim süreci var. Biraz önce  sözlerimin hemen başında bahsetmiştim.  AK Belediyeler; sosyal belediyeciliğin, kültürel belediyeciliğin hizmet belediyeciliğinin ve gönül belediyeciliğinin en güzel örneklerini bütün Türkiye genelinde gösterdi. İnşallah mart ayındaki yerel seçimlerde yine bu noktada da 14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta olduğu gibi milletimiz en doğru değerlendirmeyi yaparak bütün illerimizi, ilçelerimizi AK Belediyecilikle inşallah buluşturacağız. “ şeklinde konuştu.

Kahvaltı sonrasında Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur; parti teşkilatı, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya gelerek Kırklareli programını noktaladı.  

Editör: Haber Merkezi