Yerel

Artık Yollar Onlara Emanet

Otoyollarda hizmet verecek Otoyol Jandarma Komutanlığı açılış töreni dün gerçekleştirildi.

Kırklareli Jandarma Komutanlığı bünyesinde kurulan “Otoyol Jandarma Komutanlığı” açılış töreni düzenlendi. Törene Vali Uğur Turan da katılım gösterdi.

Otoyollarda huzur ve güveni sağlamak çalışacak ekipler; 8 adet SUV Hizmet aracı, 2 adet Motosiklet, 1 Adet Mobil Karakol aracı ve 1 adet Minibüsle görev başında olacak.

Otoyol Jandarma Komutanlığı ve görev tanımı ile ilgili yayınlanan yazılı açıklamada; “İçişleri Bakanlığının Trafik Görevlerinin Yürütülmesi Yönetmeliğinde yaptığı değişiklik kapsamında “Otoyollarda Trafik Sorumluluk Alanlarının Belirlenmesine İlişkin Protokol” doğrultusunda görev yapacak Otoyol Jandarma Komutanlığı görev ve sorumluluk alanındaki otoyollarda emniyet, asayiş ve trafik görevlerini Otoyol Tim Komutanlığı,  Adli Tim Komutanlığı, Motosiklet Timinden teşkil edilerek tahsis edilen 8 adet SUV Hizmet aracı, 2 adet Motosiklet, 1 Adet Mobil Karakol aracı ve 1 adet Minibüs ile bütüncül bir hizmet anlayışıyla 7/24 esasıyla yerine getirecektir. Jandarma Otoyol Komutanlığı ülkemize ve ilimize hayırlı olsun” ifadeleri kullanıldı.