Kırklareli’nde asfalt sezonunun açılış töreni 28 Haziran Cuma günü, İl Özel İdaresi Hizmet Birimleri bahçesinde gerçekleştirildi. 

Açılış törenine; Vali Birol Ekici, AK Parti Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, İl Genel Meclis Başkanı Hakan Geriş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu, kurum müdürleri ve il özel idare çalışanları katılım gösterdi.

Japonyalı Öğrenciler, Kırklareli'nde Çeltik Üretimini İnceledi Japonyalı Öğrenciler, Kırklareli'nde Çeltik Üretimini İnceledi

Törende ilk olarak l Genel Meclis Başkanı Hakan Geriş bir konuşma yaptı. Geriş konuşmasında yeni sezonun hayırlı olmasını diledi.

D S C 0353-1

Sonrasında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu, Kırklareli’ndeki yol ağı ve hayata geçen çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Kırklareli genelinde 2 bin 611 km köy yolu olduğunu ifade ederek; idare olarak bu alanda özverili bir çalışmayı gerçekleştirdiklerini vurguladı.  Kırklareli’ndeki 179 köyün tamamında içme suyunun kapalı şebeke sistem olduğunun altını çizen Kuşoğlu;  susuz köy olmadığını belirtti.

D S C 0358

Çalışmalar Devam Edecek

Şu an ki projelerle alakalı konuşan Genel Sekreter Kuşoğlu; “2024 Yılı İl Özel İdaresi ve KÖYDES Projesi Programı kapsamında 252 milyon 983 bin 849 Lira bütçe ile 49,3 km köy içi yol ile köyyolu, 1 adet menfez yapımı, 1 Adet Köprü Yapımı, 4 Adet Trapez Kanal Yapımı, Trafik İşaret Levha alımı ve montajı, Muhtelif Tarla Yolları Bakımı, 85 köye 58 bin 326 m2 Köy İçi Kilitli Parke Taşı yapımı planlanmış olup çalışmalar yürütülmekte, bahsi geçen işlerde % 51 seviyesinde fiziki gerçekleşme olmuştur.

Ayrıca; Trakya Sınır Fiziki Güvenlik Sistemleri Projesi kapsamında Bulgaristan İle Ülkemiz arasında bulunan sınır bölgesinde devriye ve güvenlik yolu yapımı ve stabilize kaplama çalışmaları devam etmektedir” dedi.

İdarenin makine parkı9nın da her geçen gün büyüdüğüne değinen Kuşoğlu; “İl Genel Meclisimizce tahsis edilen ödeneklerle toplam 26.710.998,00 TL karşılığı 4 Adet Damperli Kamyon, 1 Adet Lastik Tekerlekli Silindir, 1 Adet Temiz Su Tankeri (Arazöz), 1 Adet Damper Dorse Yarı Remork aracı alımı yapılarak idaremiz makine parkında görevlerine başlamışlardır” cümlelerini kullandı.

D S C 0386-2

Çalışmalar Yüzde 52 Seviyesinde

89 ayrı yerde altyapı çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Kuşoğlu; “Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğünce 2024 yılı İl Özel İdaresi ve KÖYDES programı kapsamında 50 milyon 75 bin Lira bütçe ile 8 adet içme suyu amaçlı sondaj kuyusu açılması işi, 10 adet içme suyu amaçlı sondaj bağlantısı yapılması işi, 52 adet içme suyu ilave şebeke yapılması işi, 2 adet tarımsal sulama tesisi bakım onarım yapılması işi, 3 adet içme suyu depo yapım ve bakım onarım işi, 9 adet atık su tesisi yapılması işi, 5 adet yangın söndürme amaçlı su tankeri alımı olmak üzere 2024 yılı içerisinde İl Özel İdaresi ve KÖYDES projesi kapsamında 89 ayrı lokasyonda çalışma yürütülmekte olup işlerin tamamlanma yüzdesi %52 seviyesindedir” şeklinde konuştu.

Bu çalışmaların yanı sıra rutin çalışmalarından titizlikle devam ettiğini vurgulayan Kuşoğlu yeni asfalt sezonunun hayırlı olmasını temenni etti.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu’nun ardından AK Parti Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam konuştu. Sarıçam İl Özel İdarenin elindeki imkanları en iyi şekilde değerlendirdiğini söyleyerek tüm emek verenlere teşekkür etti.

D S C 0367-1

Türkiye'deki En İyi Özel İdaresiyiz

Törende son olarak Vali Birol Ekici konuştu. Ekici tüm emekçilere teşekkür ederek sözlerine başladı. Asfalt sezonunun hayırlı olmasını dileyen Vali Ekici, her geçen yıl İl Özel İdare çalışmalarının daha da ilerlediğini vurguladı. Türkiye’deki en iyi Özel İdarenin Kırklareli’nde olduğunun altını çizen Ekici, İl Genel Meclisi ve İdarenin işbirliği içerisinde nice başarılara imza atmaya inancının tam olduğunu söyledi.

D S C 0374

Muhabir: Volkan Abuy