Yerel

Asırlık Pomak Düğünü Coşkuyla Başladı

114. Tarihi Pehlivanköy Sonbahar Hayvan ve Emtia Panayırı, bu yıl yine yoğun ilgi gördü. Açılış törenine protokol üyelerinin ve halkın ilgisi de büyük oldu.

Loading...

Açılış konuşmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı gösteri gerçekleşti. Büyük ilgi gören mehteran gösterisinin ardından Kırklareli Belediyesi Halk Oyunları folklor gösterisi, DORA Spor Kulübü Edirne yöresi halk oyunları gösterisi, Demircioğluspor Kulübü zeybek gösterisi, Edirne Belediyesi bando gösterisi gerçekleşti. Performans sergileyen ekiplere plaket takdim edildikten sonra panayır kurdelesi kesildi.


Gülşen Gürses Pavli Atölye ve Pehlivanköy Belediyesi Başkanlığı yapan rahmetli Hüseyin Açıkel fotoğraf sergileri gezildi. Açılış konuşmasını yapan Pehlivanköy Belediye Başkanı Gündüz Hoşgör, konuklara hoş geldiniz konuşması yaparak, hazırlıklara ve panayırın tarihe değindi. Emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Hoşgör, yapılan çalışmaları dile getirdi. Hoşgör konuşmasında şu ifadeleri dile getirdi;


"Emeği Geçen Herkese Teşekkürler"
"Panayırımızı hazırlamakta emeği geçen herkese çok teşekkürler. Bir asırdan fazla süredir düzenlemekte olduğumuz panayırımız, 1910 yılında Abdülhamit Han'ın fermanıyla tescillenmiş bir panayır. Bizler de bu dokusunu bozmadan elimizden geldiğince panayırımızın eski kültürünü yaşatarak sizlerle beraber bu heyecanı yaşamayı istiyoruz."


"Panayır Alanına Yeni Yatırımlar Yaptık"
"Panayır alanımızda birtakım yatırımlar da yaptık. Bazı eksikliklerden dolayı sorunlar yaşanıyordu. Ekibimiz ile beraber çok ciddi çalışmalar yürüttük. İki ay boyunca gece gündüz demeden sizler için bu panayırı hazırlamak için elimizden gelen gayreti gösterdik"


"Sizlerin İstekleri Yönünde Hareket Ediyoruz"
"Biz hizmetlerimizi ve yatırımlarımızı sizlerin istekleri ve tespit ettiğimiz eksiklikler yönünde yapıyoruz. Bu sene de gözlemleyerek, eksikliklerimizi telafi edeceğiz. Bir sonraki panayıra en az eksikle girmek. Bizim amacımız; Pehlivanköy'e panayıra gelen misafirlerimizi buradan memnun bir şekilde ayrılmasını sağlamak. Panayır sadece panayır değil; Pomak kültürünün düğünüdür. Düğünümüze gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz."
Başkan Hoşgör, Pehlivanköy'e çocuk parkı, atıl durumda olan tuvaletin yenilenmesi hizmetini, panayır alanındaki elektrik sorununun çözüldüğünü, su tüketimi için çeşmelerin yapıldığını ve trafik sorununu çözmek için bin 200 araçlık otopark yapıldığını ifade etti.


"Toplumları Var Eden Değerlerdir"
Açılış konuşmasından sonra açıklamalarda bulunan AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, "Toplumları var eden değerlerdir. Bizler de burada değerlerimizi yaşatıyoruz. 114 yıldır bu kültürü yaşatmaya devam ediyoruz. Panayırımız her geçen yıl gelişiyor, güzelleşiyor. Rahmetli belediye başkanımız Hüseyin Açıkel'in katkılarıyla bugün çok güzel bir panayır düzenliyoruz. Panayırın gerçekleşmesinde emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Tüm herkesi Pehlivanköy'e davet ediyorum" sözlerini dile getirdi.


"Gelecek Yıllarda Balkan Halklarımızı da Katacağız İnşallah"
Pehlivanköy'ün ve değerlerinin önemli olduğunu ifade eden Kırklareli Valisi Birol Ekici, "Hepimizi en az Kırkpınar kadar heyecanlandıran, Pomak Bayramına, Pavli Panayırı'na hoş geldiniz. Sultan Abdülhamit zamanında başlayan bu kültürel etkinliğe sahip çıkmak Pehlivanköy halkına sahip çıktığı için tebrik ediyorum. Belediye Başkanımız Gündüz beye çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Daha güzel bir hizmet verebilmek için elimizden geleni yapacağız. Bu etkinliği inşallah gelecek yıllarda Balkanlardaki vatandaşlarımızın da dahil olmasını sağlarız. Uluslararası bir yapıya kavuştururuz" dedi.


Yoğun ilginin olduğu 114. Tarihi Pehlivanköy Sonbahar Hayvan ve Emtia Panayırı açılış programına; Kırklareli Valisi Birol Ekici, AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Pehlivanköy Kaymakamı Fatma Ballı, Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Burak Süzülmüş, Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Cerit, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Av. Yunus Ercan Dağtaş, Babaeski Belediye Başkanı Dr. Fırat Yayla, Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay, Pehlivanköy Belediye Başkanı Gündüz Hoşgör, Pehlivanköy İlçe Jandarma Komutanı Serkan Cengiz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri katılan isimler arasında yer aldı.