Kırklareli İl Genel Meclisi, Eylül ayı birleşimlerine bugün gerçekleştirilen oturum ile başladı. İlk oturumda 17 Ağustos tarihinde vefat eden önceki dönem İl Genel Meclis Başkanı ve ilimizin sevilen simalarından olan Aydın Karakoç için tören düzenlendi.

Törene Aydın Karakoç’un ailesi, Vali Birol Ekici, İl Genel Meclis üyeleri, mesai arkadaşları ve STK mensupları katılım gösterdi.

“Kendisinin hakkını bize helal etmesi gerekiyor”

İlk olarak Aydın Karakoç’un özgeçmişi okunurken, ardından İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Geriş bir konuşma yaptı. Hakan Geriş, Aydın Karakoç’un çok iyi bir siyasetçi, öğretmen ve çevreci olduğunu söyleyerek; “Cenazesinde hakkınızı helal ediyor musunuz? diye sorduklarında saçma geldi. Çünkü kendisinin hakkını bize helal etmesi gerekiyor. Umarım hakkını helal ediyordur. Çok değerli bir insandı, Kırklareli’ni kendi hayatının bile önüne koyardı” ifadelerini kullandı.

“Bir duvarı ayakta tutan bir taş vardır ya işte o taş Aydın abiydi”

Geriş’in ardından Vali Birol Ekici de bir konuşma gerçekleştirdi. Aydın Karakoç’un çok özel bir insan olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Vali Ekici; “Şehre değer katan bir insandı. Öğretmenliğiyle, çalışkanlığıyla değer kattı bu şehre. Kendisiyle en çok vakit geçiren kişilerden birisiydim çok iyi ve adaletli bir insandı. Bir duvarı ayakta tutan bir taş vardır ya işte o taş Aydın abiydi. Kendisine Allah’tan rahmet ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Ailesine her zaman yanlarında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi.

Ünlü Komedyenin Tercihi Birtat Köftecisi Oldu Ünlü Komedyenin Tercihi Birtat Köftecisi Oldu

Adı Projelerimizden Birisine Verilsin

Program İl Genel Meclisinde bir önceki dönem birlikte çalıştığı görev arkadaşlarının konuşmalarıyla devam etti. İl Genel Meclis Üyesi Yeşim Girgin, İl Özel İdaresinin yaptığı projelerden birisine Aydın Karakoç’un adının verilmesini istedi. Vali Birol Ekici de bu önerinin kesinlikle değerlendirilip hayata geçirilmesini istediğinin altını çizdi.

Aydın Karakoç’un eşi Ayten Karakoç ise anma töreni sonrası söz alarak, törenden dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek düşünen ve katılım gösteren herkese teşekkür etti.

Muhabir: Volkan Abuy