Kırklareli'nin Perileri'nden İlk Maç İlk Galibiyet Kırklareli'nin Perileri'nden İlk Maç İlk Galibiyet

Babaeski İlçesi’nde özlenen sonunda oldu, son zamanlarda Basketbol’da başarı grafiğini yükselten Babaeskispor Basketbol Takımı, artık branşları ayırıyor. Kendi Yönetim Kurulunu oluşturarak, Babaeskispor Kulübü bünyesinden ayrılıp, kendine ait hedefleri olan 2. Profesyonel ligde mücadele edebilecek, Babaeski Basketbol Kulübü'nü kurdu. 
Futboldan sonra, gençlerin en çok ilgi duyduğu, çağın en çok sevilen spor branşlarından biri olan Basketbol spor dalı, artık Babaeski İlçesi’nde de isminden sık sık bahsettirecek. 

B1-17
Babaeski’nin en saygın iş adamlarının yer aldığı Yönetim Kurulunda, ayrıca; İlçede ekonomik durumu iyi olmayan yardıma muhtaç insanlara yaptığı yardımlarla isminden sık sık bahsettiren, Onursal Başkanlığa ise Kuvars Nil İnşaat ve Gayrimenkul Şirketi Sahibi hayırsever iş adamı Haldun Yıldırım seçildi.
Babaeski Basketbol Kulüp Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu; Yönetim Kurulu Başkanı Samed BAŞ, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Enis Balkan, Sayman Ünsal Vural, Genel Sekreter Sercan Saip Çakıcı, Basketbol (A) Takımından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Sercan Taşkıran, Basketbol Altyapı Organizasyonlarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Arıcı, Basın Yayın ve Sosyal Medyadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yamaç Muntaş.


Hedeflerinin Basketbol 2.Profesyonel Lig olduğunu belirten, Başkan Samed Baş, Babaeski Basketbol Kulübü’nün, bugün Karnaval Düğün Salonu'nda gerçekleşen ilk Yönetim Kurulu toplantısında önemli kararlar aldıklarını söyledi.

B2-15
Alınan kararların başlıcaları şu şekilde; 
“İlçede çok hızlı bir şekilde taramaların yapılarak hem kız, hem Erkek Basketbol Altyapı takımlarının kurulması. 2024 - 2025 yılı sezonunda Basketbol Erkek (A) Takımının kurulması ve ulusal liglerde mücadele etmesi ve süratle bu takımın Erkekler Basketbol 2. Ligine çıkarmak maksadıyla gerek tüm tedbirlerin alınması. Bu hedeflere ulaşmak maksadıyla gerekli olan mali alt yapının oluşturulması için yapılması gerekenler konusunda gerekli kararların bir an evvel alınıp, uygulanmasıdır.”

B3-15
"Şehrin Kulübü Olmayı Amaçlıyoruz"
Toplantı sonrası bir açıklama yapan, Onursal Başkan Haldun Yıldırım; “İlçemize yakışan ve sportif olarak başarılı, Ulusal liglerde mücadele edecek bir takım kuracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın; Şehrin kulübü olmayı amaçlıyoruz. Bu nedenle her kesimden insanı kulübümüze katılmaya, destek olmaya davet ediyorum.” sözlerini dile getirdi.

Editör: Basın Bülteni