Sokak hayvanları ile ilgili yasanın meclisten geçmemesini isteyen hayvanseverler, etkinlikte kötü insanları temsil eden Gulyabani'yi kullanarak mesaj gönderdi. 
Hayvanseverler Babaeskili Sanatçı Filiz Sünnetçioğlu'nun eseri olan Gulyabani üzerinden mesaj gönderdi. Pankartlar taşıyan Babaeskili hayvanseverler, sokak hayvanlarına dair çözümün mantık ile bulunmasını istedi.

KIRKLARELİ; “Dur" İhtarına Uymayan Midibüs Evin Duvarına Çarptı! KIRKLARELİ; “Dur" İhtarına Uymayan Midibüs Evin Duvarına Çarptı!

Sesiz canlara destek için program hakkında açıklamalarda bulunan Babaeski Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği (BAHAYDER) Başkanı Gülay Yıldırımlar, "Güzel ülkemin milyonlarca güzel insanı gibi Babaeskililer de masum canların öldürülmesini değil yaşatılmasını istiyor" sözlerini dile getirdi.
Sokak hayvanlarının öldürülmesine karşı olduklarını dile getiren Yıldırımlar, "Bu yasa meclisten geçerse milyonlarca hayvan öldürülecek, öldürülmese de barınaklara alınacak ve orada açlıktan hastalıktan yine ölecek. Aklın vicdanın yolu bir insana yakışan yaşatmaktır" ifadeleri kaydetti.
B6-3
B5-6
B3-13
B1-13
B2-12

Editör: Şefik Kenar