Yurt dışında düzenlenen büyük festivalleri Türkiye sahnelerine taşıyan Raven Projekt Organizasyon Şirketi'nin kurucu ortaklarından olan genç girişimci Meltem Özkan, müziğe olan tutkusu ile aslında mesleğini de seçti.
Sahne ışıklarından ve eğlencenin arka yüzündeki büyük emeklerden bulduğu boşlukta Alternatif okurları için sorularımızı cevaplayan Özkan, geldiği noktadan memnun olsa da halen daha büyük organizasyonların altına imza atmak için iddialı.

I M G 7481
Hobisiydi İşi Oldu
Müzik dinlemeyi çok seven Özkan'ın en büyük hobileri spor ve müzik. Hayatındaki mutluluğu hobisini işi yaparak bulan Özkan, "Ben Meltem Özkan, 1997 yılında Kırklareli'nde doğdum ve Kırklareli’ne bağlı Babaeski ilçesinde yaşamıma devam ettim. Üniversite eğitimimi kazanıp İstanbul'a taşındım. Enerjim yüksek ve yerimde duramayan biriyim. Küçük ve samimi bir ilçede büyümenin bana kazandırdığı en güzel özelliklerden biri, sosyal açıdan daha açık ve iletişim kurabilme konusunda rahat olmam. İstanbul gibi büyük bir şehirde bu özelliklerim sayesinde özgüven içinde olabildim. Spor yapmayı ve müzik dinlemeyi çok seviyorum" sözlerini dile getirdi.

Clipboard04-17
Londra ve Türkiye Tecrübesi Birleşti
Elektronik müzik sektöründe büyük organizasyonlara hayat veren isimlerden olan Özkan, "Şu anda Raven Projekt adında bir etkinlik organizasyon şirketinin kurucu ortaklarından biriyim. Bu şirketteki işlerimiz ağırlıklı olarak İstanbul'da gerçekleşiyor ve elektronik müzik sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Şirketimizi bir arkadaş ekibi olarak hızlı bir şekilde kurduk. Ekibimizdeki bazı arkadaşlarımızın Londra'da, bizim ise Türkiye'de bu sektörle ilgili deneyimlerimiz vardı. Eğlenmeyi ve müzik dinlemeyi seven insanlar olarak, yurt dışında düzenlenen büyük festivalleri Türkiye'ye getirmek ve ülkemizi bu sektörün öncülerinden biri yapmak ilk hedeflerimizden biri" ifadelerini kullandı.

Clipboard05-8
Raven Projekt Organizasyon Şirketi'nin kurucu ortaklarından Meltem Özkan ile söyleşimiz şu şekilde;
"Bugüne Kadar Karşılaştığın Zorluklar ve Güzel Anılar Deyince Aklına Ne Geliyor?"
"Bu sektör eğlenceli görünse de arka planda gerçekten zorlu süreçler yaşanabiliyor. Özellikle beklenmedik son dakika değişiklikler olabiliyor. Zaman zaman yaşadığımız uçak rötarları, tam saatinde sahneye yetiştirebilecek miyiz telaşı yaşanabiliyor.  Bunların dışında o sahneleri kurup sorunsuz geçen etkinliklerin bittikten sonra şöyle bir sahneye bakmak, çok iyiydi diyebilmek çok gurur verici bir olay."

Clipboard06-2
"İşin Tam Olarak Neyi Kapsıyor?"
"Biz 4 kişi olarak bu yola çıktık. Tabii ki bu süreçte desteklerini esirgemeyen dostlarımızı da unutamayız. Hepimizin bir iş kolu var. Burada benim ilgilendiğim alanlar; operasyon, sosyal medya ve reklam olarak geçiyor."

Clipboard03-45
"Yakın Zamanda Gerçekleştireceğiniz Etkinlik Var mı?"
"Şu anda ilk festivalimize hazırlanıyoruz. 16-17-18 Ağustos tarihlerinde İstanbul'un Sarıyer ilçesine bağlı Lifepark'ta üç gün sürecek bir elektronik müzik festivali düzenliyoruz. Festivalde 60 metreye yakın devasa boyutta LED ekran kurulacak ve bazı DJ'ler kendi görsel şovlarını bu ekranda gerçekleştirecek. Katılımcılar, içeride kurulacak deneyim alanlarının ve görsel şovların keyfini çıkaracaklar. Türkiye'de yaşayan insanlara yurt dışındaki büyük festivallerin deneyimini sunmayı hedefliyoruz."

Gelenek Değişmedi; Uzman El Sigorta Yine İl Birincisi Gelenek Değişmedi; Uzman El Sigorta Yine İl Birincisi

Clipboard09-1
"Hazırlık Sürecinden Bahseder Misin?"
"Hazırlık süreci oldukça yorucu ve stresli geçiyor. Sürekli son dakika değişiklikleri ve ufak sorunlarla karşılaşıyoruz, ama hepsini çözmeyi başardık. Büyük bir sahne kurmak, onun başında durmak ve operasyonu sürdürmek gerçekten büyük bir emek gerektiriyor. Arkada çalışan büyük bir ekiple birlikte bu süreçleri yönetiyoruz."

Clipboard10
"Bugüne Kadar Unutamadığın Çalışma Hangisiydi?"
"Bundan önceki tüm etkinliklerimiz bizim için çok değerli, tabii ilklerin yeri bir ayrı oluyor onu saklayamayacağım. İlk yaptığımız sahne Zorlu Psm'de Lilly Palmer etkinliğiydi, etkinlik sonrasında hepimizin gözünde mutluluk gözyaşları vardı. Bir de Volkswagen Arena'da Fideles etkinliğinde kurduğumuz sahneyi de unutamıyorum. 20 metreden fazla led kurulmasının zor olduğu bir alanda 24 metre led ekran kurarak, sanatçının performansı esnasında arkada yansıyan görselleri de biz hazırlamıştık. O etkinlikte bizim için sınırlarımızı zorladığımız unutulmaz bir etkinlikti sizinle de görsellerini paylaşırım."

Clipboard07-2

Clipboard08-2


Clipboard02-83

Editör: Şefik Kenar