Yerel

Babaeskili Gençler Hem Gezdiler Hem Temizlediler

Babaeski Belediyesi ve Babaeski Kırk Şehitler Gençlik Merkezi, gençler için Kırklareli'nde gezi düzenlendi. Kırklareli'nin görmedikleri yüzünü keşfeden gençler adeta tarihe yolculuğa çıktı.

“Temiz geleceğimiz temiz bugünümüzle başlar” sloganı ile gerçekleştirilen gezide; Kırklareli'nin değerlerine yolculuğa çıkan gençler; Atatürk Evi, Dupnisa Mağarası ve çeşitli müzeleri ziyaret etti.
Kırklareli'nin önemli tarihi yerlerinin gezildiği tur ile ilgili bilgi veren Kırk Şehirler Gençlik Merkezi Müdürü Adnan Tayfun, "Temiz geleceğimiz temiz bugünümüzle başlar sloganıyla Babaeski Kırk Şehitler Gençlik Merkezi ve Babaeski Belediyesi, gençlerimize unutulmaz bir deneyim sunmak amacıyla ortak bir proje gerçekleştirdi. Bu kapsamda düzenlenen kültürel gezide, Kırklareli’nin önemli tarihi yerleri gezildi" sözlerini dile getirdi.


Gençleri, tarih ve doğa ile buluşturmaya devam edeceklerini dile getiren Tayfun, "Gençlerimiz, Atatürk Evi, Dupnisa Mağarası ve çeşitli müzeleri ziyaret ederek hem çevre bilinci kazandı hem de kültürel mirasımızla olan bağlarını güçlendirdi. Bu projeye katkılarından dolayı Kırklareli Gençlik ve Spor Müdürümüz Emrah Yüksel Babuşçu'ya, Babaeski Belediye Başkanımız Dr. Fırat Yayla’ya şükranlarımı sunuyorum. Projemiz devam edecek ve gelecekte düzenlenecek yeni etkinliklerle daha fazla gencimizi bu önemli deneyimlerle buluşturacağız. Bizi takipte kalın, birlikte tarihimize ve doğamıza sahip çıkalım" ifadelerini dile getirdi.


Program kapsamında gençler, oyunlar oynadı, yarışmalar düzenledi ve doğadaki çöpleri temizledi. Etkinliklerin ardından birlikte poz vererek geçirdikleri güzel günü ölümsüzleştirdi.