Kültür-Sanat

Bağ Bozumu Şenliklerine ‘Nazdrave’li Muhteşem Başlangıç

İki yıllık aranın ardından yeniden düzenlenecek olan Kırklareli Bağ Bozumu Şenlikleri, Ediz Hafızoğlu ‘Nazdrave’ konseri ile muhteşem bir başlangıç yapacak.

Bu yıl 19-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan 15. Kırklareli Yayla Bolluk, Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenliklerinin ilk gününde ülkemizin önde gelen davulcularından Ediz Hafızoğlu, ‘Nazdrave’ grubu ile sahne alacak. Caz müziğini Balkan ezgileri ile harmanlayan ‘Nazdrave’ grubu, -başta Kırklareli olmak üzere- Trakyalıların alışkın olduğu ritimleri, birbirinde güzel eserleri ile konser katılımcıları ile buluşturacak. 19 Eylül Perşembe akşamı Trakya’nın tek tarihi meydanı olan Yayla Meydanı’nda saat 21.30’da başlayacak olan konserde Ediz Hafızoğlu’na, Vokal ve Klavyede Bîdar, Trompette Barış Doğukan Yazıcı, Tenor Saksafonda Engin Recepoğulları, Bas Gitarda Orhan Deniz ve Klavyede Adem Gülşen eşlik edecek.

‘Balkansko’, ‘Chernomore’, ‘Cereyanlı’, ‘Uzaklarda’ gibi sevilen ve beğenilen parçalarını Bağ Bozumu Şenlikleri kapsamında müzikseverlerle buluşturacak olan Ediz Hafızoğlu ‘Nazdrave’ grubu, aynı zamanda Kırklareli’ndeki ilk konserini de vermiş olacak.

Ediz Hafızoğlu Hakkında

19 Eylül 1980’de Bulgaristan’ın Silistre şehrinde doğan Ediz Hafızoğlu’nun müzik hayatı babasının darbuka çalmayı öğretmesi ve özellikle de dedesinin ısrarları neticesinde 7 yaşında saz / bağlama öğrenimi ile başlar.

1992 yılından itibaren Bulgaristan’da kurulan ‘’Sakin Tuna Sanat Topluluğu’’ ile neredeyse tüm ülkeyi gezer, darbuka çalar sayısız konsere çıkar ve yarışmalarda ödüller kazanır. Davul çalmaya 1995 yılında Kabataş Erkek Lisesi orkestrası ile başlar.

2000 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümüne girer.

2003 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Jazz Performance bölümünü tam burs alarak kazanır. Burada Ricky Ford, Cengiz Baysal, Donovan Mixon, Can Kozlu, Selen Gülün gibi değerli hocalarla çalışır. Aynı dönemde Aydın Esen ile özel çalışmalar yapar.

Nazdrave Projesi

Ediz Hafızoğlu’nun 2014 yılında başlattığı müzikal projesi Nazdrave, Bulgarca ‘şerefe’ anlamına geliyor. Sanatçının Bulgaristan’ın Paisevo köyünde başlayan ve İstanbul’da devam eden kariyeri boyunca çok kültürlü müziğin izlerini taşıyan projesi, kişisel ve müzikal sınırlara bağlı kalmadan, beraber çalıştığı farklı türden müzisyenler için yazdığı parçalardan oluşuyor.

Projeyle aynı adı taşıyan ilk albümü “Nazdrave”yi 2014 yılında Lin Records etiketiyle sunan Hafızoğlu, iki yıl sonra İstanbul Caz Festivali’nde verdikleri konser kaydından oluşan “Nazdrave: Live at 22nd Istanbul Jazz Festival”i yayımladı.