Bilgi kirliliğine vurgu yapan Yumaklı, "İddia edildiği gibi depoların dolu olması söz konusu değil. Hatta maalesef bu dezenformasyon biraz daha ileri götürülerek, depoların tamamının ithal ürünle dolu olduğu söyleniyor. Bu da kesinlikle doğru değil" sözlerini dile getirdi.
Eskişehir'de hasat törenine katılan Yumaklı, önemli hububat ürünü olan buğday ve arpa için yaklaşık 30 milyon tonluk bir rakama ulaşacağını ön gördüklerini vurguladı.
Bakan Yumaklı, Türkiye'nin hububat üretiminde önemli yere sahip olduğunu vurgulayarak açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Yeşil Pasaporta Olan Güveni Sarsamayız" "Yeşil Pasaporta Olan Güveni Sarsamayız"

New Folder New Folder New Folder (3) Aa 35049125
"Fiyatlar Açıklandı"
"Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) piyasa regülasyon görevi çerçevesinde referans fiyatlar açıkladı. Bu referans fiyatlar tavan fiyat değildir. Bunu her zaman için altını çizerek belirtiyoruz. Dolayısıyla bu referans fiyatın üreticilerimiz tarafından daha bunun altına fiyat oluşması durumunda TMO’nun alıma hazır olduğunu buradan bir kez daha altını çizerek belirtmek istiyorum. Bugüne kadar TMO’ya ürününü vermek isteyen üreticiler için 6 milyon tonluk randevu söz konusu. Bunun 2 milyon tonunun da TMO’ya verilmesi işlemi gerçekleşti."

Thumbs B C 32Ca1Ffe4C44Cd5B4B73D1Dd22Fa5C27
"Cumhuriyet Tarihinin Rekoru"
"Geçen yıl da TMO yine 13 milyon tonun üzerinde bir ürün alarak, Cumhuriyet tarihinin rekorunu da gerçekleştirmişti. Bunu belirtmek istiyoruz. Çünkü zaman zaman maalesef ki bütün uyarılarımıza ve ikazlarımıza rağmen TMO’nun alımla ilgili depolarının dolu olduğu ya da alımla alakalı sorunları olduğunun söylendiğini görüyoruz. Bunların hiçbirisi gerçek değil. TMO, bu yıl da üreticileri hiçbir şekilde mağdur etmeyecek şekilde eğer gerekirse geçen yıl kadar ürünü alabilecek kabiliyetle ve kapasitede hazırlıklarını tamamlamış durumda. İddia edildiği gibi depoların dolu olması söz konusu değil."

Thumbs B C 6247E9109F81597B6Be858E68240C598
"Kesinlikle Doğru Değil"
"Hatta maalesef bu dezenformasyon biraz daha ileri götürülerek, depoların tamamının ithal ürünle dolu olduğu söyleniyor. Bu da kesinlikle doğru değil. Bu depoların yüzde 90’ının üzerinde bizim ülkemizde üretilen ürünlerden oluştuğunu da söylemek istiyorum."

Editör: Haber Merkezi