Eğitim

Bakanlıktan Kırklareli’nde Okullara İnceleme

Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Fethi Fahri Kaya, Kırklareli’ni ziyaret etti.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen eğitim politikalarına ilişkin okul yöneticileri ve öğretmenlerle istişarelerde bulunmak ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretmen Eğitimleri Mesleki Çalışma takvimi doğrultusunda sürdürülen çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Fethi Fahri Kaya ilimize ziyarette bulundu.

Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Fethi Fahri Kaya; Hamdi Helvacıoğlu İlkokulu, Cumhuriyet Ortaokulu ve TOBB Sosyal Bilimler Lisesini ziyaret ederek yapılan çalışmalarla ilgili incelemelerde bulundu.

Çalışmalara Hakkında Bilgi Aldı

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Genel Müdür Kaya; okul müdürleri ve ilçe müdürleriyle toplantılar yaparak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile ilgili soruları yanıtladı, bilgilendirmelerde bulundu.

Genel Müdür Kaya'nın başkanlığında, İl Millî Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ile İlçe Millî Eğitim Müdürleri ve merkez okul/kurum müdürlerinin katılımıyla İl Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. 

Gerçekleştirilen toplantıda Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin Türk eğitim sistemine getirdiği yeniliklere vurgu yapan Kaya, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başarılarla dolu ve belirlenen hedeflere ulaşılan bir yıl olmasını dileyerek toplantıyı tamamladı.