KIRKLARELİ; Şehit Astsubay Halisdemir Anısına Lokma Dağıttılar KIRKLARELİ; Şehit Astsubay Halisdemir Anısına Lokma Dağıttılar

10 Ekim Perşembe akşamı gerçekleşen programda Hak ve Özgürlükler Hareketi(HÖH) Burgas Milletvekili Sevim Ali ve Ruen Belediye Başkanı Ahmed Mehmed, Kırklareli Balkan Türkleri Göçmenler Dayanışma Derneği’ni(BAL-TÜRK) ziyaret ederek, burada dernek üyeleri ve çifte vatandaşlar ile bir araya geldi.

Programda açılış konuşmasını yapan BAL-TÜRK Kırklareli Dernek Başkanı Erol Ateş, Burgas Milletvekili Sevim Ali ve Ruen Belediye Başkanı Ahmed Mehmed’i dernek binasında ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti. 27 Ekim Pazar günü yapılacak olan Bulgaristan genel seçimlerinin önemine değinen Başkan Erol Ateş, bu konuda dernek ve oy kullanacak olan Bulgaristan Türkü göçmenlerimize büyük görevler düştüğünü ve ellerinden gelenden daha fazla katkı sunulması gerektiğinin altını çizdi. Başkan Erol Ateş’in ardından bir konuşma yapan Ruen Belediye Başkanı Ahmed Mehmed ise genel seçimlerin Bulgaristan ve Türkiye’de yaşayan Türklerin hakların savunulmasında kritik bir öneme sahip olduğunu ve bu konuda destek istediklerini ifade etti.

2830B81E Dd8F 4F5C A3C9 D15A81Ea3F0D

Hak ve Özgürlükler Hareketi(HÖH) Burgas Milletvekili Sevim Ali ise Hak ve Özgürlükler Hareketi Onursal Başkanı ve aynı zamanda Kırcaali 1.Sıra Milletvekili Ahmed Doğan önderliğinde (Hak ve Özgürlükler İttifakı) olarak seçimlere hazırlandıklarını ifade eden Ali, genel seçimler öncesi Hak ve Özgürlükler Hareketi olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İYİ Parti Genel Müsavat Dervişoğlu ile görüştüklerini ve kendilerinden tam destek aldıklarını söyledi. Türkiye’de kurulacak olan 168 sandıkta Bulgaristan’dan göç eden çifte vatandaşların oy kullanacağının altını çizen Sevim Ali, BAL-TÜRK Kırklareli üyelerine yaptığı konuşmasında önümüzdeki genel seçimlere dair, “Bizim için var olma ve yok olma seçimleri olacak” sözlerine yer verdi.

E1658312 873A 4D43 93C7 5D9634C65E7D

Editör: Erhan Baycan