Yerel

Balıkta Fiyatlar Nasıl? Sizler İçin Derledik

Av yasağının sona ermesi ile birlikte hem tezgahları hem de sofraları lezzeti ile renklendiren balıkta fiyatlar ne durumda? Sizler için derledik…

Bağışıklık sistemini koruyan, kemikleri güçlendiren, hücreleri onaran, depresyonun zararlı etkilerini yok eden kısacası faydaları saymakla bitmeyen balık için bilindiği üzere 1 Eylül’de av yasağı sona ermişti. 4,5 aylık bekleyişin ardından balıkçılar “vira bismillah” demiş, tezgahlar birbirinden lezzetli balıklarla renklenmişti.

Peki 1 aylık sürecin ardından ilimizdeki balık fiyatları ne durumda? İlimizin tecrübeli esnafı Saros Balıkçılık işletmesinin sahibi Soner İpek ile tarifsiz lezzet balığı konuştuk.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi nedeni ile balıkların soğuk sulara kaçtığını belirten İpek, bu nedenle fiyatlarda indirim beklemediklerini söyledi.

En çok palamut ve hamsi sattıklarını aktaran Saros Balıkçılık işletmesinin sahibi Soner İpek yeni gelen balıklar içinde çinekoptan umutlu olduklarını, hamsinin de bollaşacağını paylaştı.

Kırmızı ete göre balık fiyatlarının makul düzeyde olduğunu da vurgulayan İpek, “Faydaları saymakla bitmeyen balığı bu sene bol bol yiyeceğiz. Fiyatlar bugünkü ekonomik koşullara göre gayet uygun. Ben vatandaşları balık satın almaya davet ediyorum. “  dedi.

Saros Balıkçılıkta an itibarıyla Karadeniz hamsi 200, istavrit 200, uskumru 300, barbun 300, levrek 200, mezgit 400, çupra 250, palamut 150, çinekop 500, jumbo karides ise 1000 TL’den alıcı buluyor.