Yerel

Başkan Bulut’tan Hayvanseverlere Müjde

Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, sokak hayvanları sorununa geniş çaplı el atıyor ve büyük bir kısırlaştırma operasyonunu başlatıyor. Bulut’un köpek sahiplenmek isteyen vatandaşlara bir sürprizi de var.

Loading...

Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, sokak hayvanları sorununa geniş çaplı el atıyor ve büyük bir kısırlaştırma operasyonunu başlatıyor. Bulut’un köpek sahiplenmek isteyen vatandaşlara bir sürprizi de var.

Kırklareli’nde sokak hayvanlarına yönelik Kırklareli Valiliği, İl Özel İdaresi ve Kırklareli Belediyesi arasında protokol geçtiğimiz günlerde imzalanmıştı. Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, bakım rehabilitasyon noktasında verimli ve kapsamlı çalışmaların yapılması için imzalanan protokolde ayrıca Kırklareli Belediyesi'ne ait Geçici Hayvan Bakımevi'nin kapasitesinin arttırılması yer alıyor.

Konu hakkında yayınladığı video ile detaylı bilgiler veren Belediye Başkanı Derya Bulut;

“Gerek seçim öncesi, gerek seçim sonrası sokak hayvanlarımıza yönelik çözüm önerilerimizi sizlerle uzun uzun paylaşmaya gayret etmiştik.

Kırklareli Valiliğimiz ve İl Özel İdaremiz ile imzalamış olduğumuz protokol neticesinde, sokak hayvanlarımızı artık hem kısırlaştırma noktasında hem de barınağımızda daha iyi imkânlar çerçevesinde misafir edebilme noktasında müjdemi paylaşmak istiyorum” diyerek şunları kaydetti;

“Köylerden Başlıyoruz”

“Bildiğiniz üzere özellikle köylerde çok ciddi bir köpek popülasyonumuz söz konusu. Merkezdeki sorunun çözülebilmesi için kısırlaştırmanın öncelikle köylerden başlaması gerekiyordu. Ve bu protokolün içeriğinde bizler gerek Kırklareli Belediyesi olarak gerek Özel İdaremiz olarak köylerden başlayarak kısırlaştırma operasyonumuza hızlıca bir yol vereceğiz.”

“Operasyonlarımızı İki Katına Çıkarttık”

“Yaptığımız protokol çerçevesinde kısırlaştırma operasyonlarımızı iki katına çıkartmış bulunmaktayız. Bu doğrultuda arkadaşlarımız çalışmalarına başladılar. Tahmin ediyorum kısa bir süre içerisinde köylerden başlamak kaydıyla, kent merkezindeki tüm köpeklerimizi, ihtiyaç duyan hayvanlarımızı kısırlaştırıp, daha huzurlu sokaklara ve daha keyifli bir sürece hep birlikte “merhaba” diyeceğiz.”

“İnternet Sayfasından Takibi Yapılacak”

“Barınağımızda bulunan sokak hayvanlarımızı sahiplenme noktasında da bu protokolün çok büyük önem arz ettiğini özellikle belirtmek istiyorum. Buraya gelen tüm sokak hayvanlarımızı protokol kapsamında yakın bir süreçte internet sayfamızdan göreceksiniz, oradan takibini yapabileceksiniz. Sahiplenebilmek için oradan müracaatta bulunabileceksiniz. Dileyen vatandaşlarımız barınağımızdan da sahiplenme noktasında gerekli bilgileri arkadaşlarımızdan alabiliriler.”

“Bir De Hediyemiz Var”

“Yine bu protokol çerçevesinde sokak hayvanlarımızı sahiplenmek isteyen vatandaşlarımıza şöyle de bir müjdem var. Doğal olarak tabiî ki tüm sokak hayvanlarımızın bakımını, aşılarını gerçekleştireceğiz ama bir de sahiplenen vatandaşlarımıza birer yuvayı yani kulübelerini biz belediyemizce hediye edeceğiz.”