Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhun Akgöl ve İmar ve Şehircilik Müdürü Anıl Sülçen ile birlikte DSİ 112. Şube Müdürlüğü tarafından Lüleburgaz Deresi’nde gerçekleştirilen Lüleburgaz Deresi ıslahı 1. etap  çalışmaları hakkında Şube Kontrolörü Kadir Durmaz’dan bilgi aldı. DSİ 112. Şube Müdürlüğü Şantiyesi’nde gerçekleştirilen buluşmada Başkan Gerenli, Durmaz’dan dere ıslahının yanı sıra yapımı devam eden taşıt köprüleri ve taşkın galerileri hakkında bilgi aldı.

Göksal Çidem “Doğayla Barışalım” Göksal Çidem “Doğayla Barışalım”

Gerenli’den iş birliği vurgusu

Başkan Gerenli DSİ personeline gerçekleştirdikleri çalışmalar nedeniyle teşekkür ederken şu şekilde açıklama yaptı: “Lüleburgaz Deresi ıslahı 1. Etap çalışmaları kapsamında yapımı devam eden ıslah çalışmaları, taşkın galerileri ve taşıt köprüsü hakkında DSİ yetkililerinden bilgi aldık. DSİ personeline çalışmaları için teşekkür ediyorum. Kentimizin geçmişten bu yana çözülemeyen sorunlarını tüm kamu kurumlarımızla iş birliği içinde birer birer çözmeyi sürdüreceğiz.”

74A915Df Bf15 4721 9480 349A02Eb4B17

Tarihi köprü yayalaştırılacak

DSİ tarafından yapımı devam eden 1. Etap çalışmaları kapsamında ıslah çalışmalarının yanı sıra, taşkın galerisi ve 2 adet taşıt köprüsü de Lüleburgaz’a kazandırılmış olunacak. Köprülerin tamamlanmasıyla birlikte Lüleburgaz Belediyesi hazırlıklarını tamamladığı Kuzeybatı Çevre Yolu’nu hızlı bir şekilde tamamlayacak. Yolun tamamlanmasıyla birlikte Mimar Sinan’ın inşa ettiği Sokullu Mehmet Paşa Köprüsü taşıt trafiğinden arındırılarak yayalaştırılacak.

Editör: Haber Merkezi