8. yıldönümünde hain darbe girişiminin Türk Milleti'nin birlik ve beraberliğini bozamadığını vurgulayan Savaşan, "Şanlı Türk tarihinde görülen en alçak darbe girişimlerinden birisi olan 15 Temmuz FETÖ darbe girişimimin 8. yıldönümünde sözlerime aziz şehitlerimizi ve kahraman Türk milletini saygıyla selamlayarak başlamak isterim. 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü vesilesiyle tüm hemşerilerimi en kalbi duygularımla selamlıyor, hürmet ve muhabbetlerimi paylaşıyorum. İstikbaline ve istiklaline sahip çıkan aziz Türk milletine en iyi dileklerimi sunuyorum" ifadelerini dile getirdi.


"Aziz Şehitlerimiz"
Vatanı ve milleti için canını sakınmayan aziz şehitlerimizi de unutmayan Savaşan, "15 Temmuz FETÖ darbe ve işgal teşebbüsü esnasında vatanını ve milletini kahramanca müdafaa eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize uzun, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum.
Ruhunu şeytana kiralayan, batının ve batılın uşağı olan bir grup hainin giriştiği FETÖ darbesi, 15 Temmuz 2016 yılında aziz Türk milletinin karşısına dikilme cüreti gösteren alçakların düştüğü aciz ve zelil bir kalkışma olarak Türk milletinin hafızasına kazınmıştır. Milli birlik ve dayanışma ruhu FETÖ’yü durdurmuş, hainlerin hile ve hesaplarını boşa çıkarmıştır" dedi.
Başkan Savaşan açıklamasında şu ifadeleri dile getirdi;


"Hainlere Geçit Verilmedi"
"Tarih boyunca birçok badire atlatan, nice savaşlardan zaferle çıkan, yeri geldiğinde can veren ama asla boyun eğmeyen aziz Türk milleti, 15 Temmuz gecesi tarih sahnesinde sergilediği onurlu ve kahraman duruşunu tekrar göstermiş ve hainlere geçit vermemiştir!
FETÖ’yü üzerimize salan, milli birliğimize ve devletimize saldırtan alçaklar, soysuzlar ve insanlık katilleri; sadece bir partiye, sadece bir şahsa, sadece bir düşünceye değil; milletimizin tamamını hedef seçmişlerdir.
Darbenin ilk anlarından itibaren göstermiş olduğu kararlı ve kahramanca duruşuyla hepimize destek olan liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin dediği gibi '12 Eylül’de söylenen bizim çocuklar başardı itirafını ve 15 Temmuz gecesi tepemizde uçuşan NATO uçak ve helikopterlerini, bunları kullanan alçak ve ahlaksızları unutmadık' unutmayacağız!"


"Hangi Çılgın Bu Aziz Millete Zincir Vurmaya Kalkışmışsa Karşılığını Almıştır"
"Türk milleti, tarihin hiçbir döneminde batılın karşısında ezilmemiş, yeri gelmiş bir avuç kahramanla Çin’e kafa tutmuş, tarihin en güçlü imparatorluklarını tarih sahnesine gömmüş, Çanakkale’de yedi düvele Türk’ün gücünü göstermiş şanlı, onurlu, kahraman ve yüce bir millettir! Hangi çılgın bu aziz millete zincir vurmaya kalkışmışsa karşılığını almış ve alacaktır! 15 Temmuz 2016’da vatan kurtarılmış, devlet kurtarılmış, mukaddesat kurtarılmış ve hainlerin alçak hevesleri kursaklarında kalmıştır!"

Üsküp Belediyesi’nden Öğrencilere Kırtasiye Desteği Üsküp Belediyesi’nden Öğrencilere Kırtasiye Desteği


"Eğer birlik olmazsak..."
"Bu alçak darbe teşebbüsü göstermiştir ki; Vatan, bayrak ve mukaddesat ortak paydasında Türkiye’nin şeref ve haysiyetini cihana savunmak hepimizin milli görevi, ecdada da manevi borcudur. Eğer birlik olmazsak, eğer 'Türk milleti' kavramı altında toplanmazsak, eğer siyasi ve ideolojik önyargıları geri plana itmez, dayanışma ruhunu ayakta tutamazsak Türk düşmanlarının ve onların yerli işbirlikçi maşalarının karşısında durmamız zor olacaktır.
İşte Cumhur İttifakı da bu amaç ve birliktelikten doğmuştur. Bu ittifakın bir bileşeni olarak bizler: 'Bayrak inmez', 'ezan susmaz', 'vatan bölünmez' diyerek Türkiye’ye sonuna kadar sahip çıkacağız.
İster FETÖ ister kanlı işbirlikçisi PKK/PYD, isterse de aynı karanlık yolun farklı tezahürleri olsun, Türkiye’yi geçemeyecekler, Türk milletini yenemeyeceklerdir.
Bu hain kalkışmanın 8. Yıldönümü vesilesiyle, aziz kanlarını bu toprak uğruna fedakârca akıtan aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diler; tarihin her anında, vatanın her karışında Türk’e düşman olanlara karşı kahramanca direnen aziz Türk Milletine şükranlarımı sunarım."

Editör: Haber Merkezi