Kurban Bayramı geldi çattı. Önümüzdeki Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı öncesinde ilimizdeki en eski dükkanlardan, kendi alanına ise en eski olan Sunal Şekerlemede şeker ve çikolata fiyatlarını inceledik.  Vatandaşların çikolata-şeker alımlarını, ilgiyi kısacası eski bayramların tadının kalıp kalmadığını konuştuk.

Bizim İş Lüks Oldu

D S C 0081-1

Bayramların her jenerasyonda anlamının daha da farklılaştığını söyleyen İşletme Sahibi Murat Sunal, yeni nesil için bayramların artık sadece bir “tatil” olarak görüldüğünü söyledi. Bayramların duygusunun azalması dolayısıyla genç neslin çok fazla bayram şekeri ya da çikolata almadığını söyleyen Murat Sunal genel olarak kendi sektörlerinin pek çok vatandaş için artık lüks olduğunu ifade etti. Özellikle ekonomik sebeplerin de alımlar da ciddi negatif etkisi olduğunun altını çizen Sunal; “Bayram için alışverişler yavaş yavaş hareketlenmeye başladı. Özellikle hafta sonunda satışların daha da artmasını umuyoruz. Zaten gitgide alımlar düşüyor. İnsanlar için bu iş lüks kaldı. Ancak ihtiyacı olan kişiler alıyor. İhtiyacı olanlar da genellikle daha yaşı büyük vatandaşlarımız oluyor. Gençler zaten bayram olayını kafalarında bitirdi, tatil olarak bakıyorlar. Bayramlarda gezme ve ziyaret etme yerine tatile kaçmayı düşünüyorlar. O yönde gençlerimiz biraz eksik kalıyor maalesef. Eski bayramların neşesi kalmadı o yüzden” dedi.

Ünlü Komedyenin Tercihi Birtat Köftecisi Oldu Ünlü Komedyenin Tercihi Birtat Köftecisi Oldu

Dükkandaki fiyatları incelediğimizde şeker fiyatları; 120-300 lira arasında değişirken, ortalama fiyatlar 150-160 lira civarında. Çikolata ise 900-1000 lira civarında değişiyor, 2 bin lira bandına kadar çıkan fiyatlar bulunuyor. Bu fiyat artımı ise dünya genelinde yaşanan kakao krizi olarak görülüyor.

Muhabir: Volkan Abuy