Borsa Devi, Lüleburgaz'dan 600 Milyonluk Gayrimenkul Alımı Yaptı Borsa Devi, Lüleburgaz'dan 600 Milyonluk Gayrimenkul Alımı Yaptı

Kırklareli'nin tanınmış esnaflarından 93 yaşındaki bıçakçı Hikmet Buçak, kurbanlık keseceklere ve bıçak bileteceklere uyarılarda bulundu.

I M G 7260
"Bıçakçılıkla Geçen Bir Ömür"
Kırklareli'nin en eski esnaflarından birisi olan Buçak, istikrar abidesi gibi her sabah dükkanının kepenklerini açıp 'Ya Bismillah' diyerek güne başlıyor. Oğlu İbrahim Buçak ile birlikte çalışan Buçak, "93 yaşındayım. 80 senedir bu işi yapıyorum. Benden önce babadan, dededen devir aldık işimizi. Benden sonra da 61 yaşındaki oğlum İbrahim Buçak devir alacak işimizi" ifadelerini dile getirdi.

I M G 7249
"Kurban Bıçağı Bilemeleri Başladı"
Bayram dolayısıyla işlerin yoğunlaştığını dile getiren Burçak 80 yıllık tecrübenin verdiği birikim ile kurban kesimi ve öncesi hakkında değerli detaylar dile getirerek, "Bayram yaklaştı. Bıçak bileme işlerimiz yoğunlaştı. Kurban bıçağı biliyoruz. Kurban kesecekler kendilerini, ellerini kollasınlar. Çok kazalar oluyor. Ellerini, ayaklarını kesiyorlar. Dikkat etsinler. Kimsenin canı yanmasın hayırlısıyla herkes kurbanını uygun usul ve şartlarda kessin. Güzel bir bayram geçirsin" dedi.

I M G 7246
"80 Yıllık Tecrübe Uyardı"
Kurban kesecek ve bıçak bileteceklere bıçak kalitesinin önemli olduğunu ifade eden 80 yıllık bıçakçı ustası Buçak, "Kurban kesilirken canı yakılmamalı. Bu yüzden de iyi, uygun ve kaliteli bir bıçakla kesilmesi lazım. Tek hamlede doğru bir kesik atmak için bıçağınız iyi olmalı, iyi bilenmeli" dedi.

I M G 7242
"15-20 Sene Kullanılır"
Bıçağın kesim için ve uzun vadede kullanmak için önemli olduğunu dile getiren Buçak, "İyi bir bıçak alırsanız 15-20 senelik gibi bir süre kullanırsınız. Bıçağı kullanmayı da bilmek gerek. Buzlu et kesilmez, sadece kurban kesilir ve kemik sıyırma bıçaklarıyla da kemikler sıyrılır" ifadelerini dile getirdi.

Editör: Şefik Kenar