Kitapların büyülü dünyasında kaybolarak hayal gücünü gerçeğe katmak düşüncesiyle 2021 yılında Yasin Emre Bulut tarafından kitapseverleri bir araya getirmek için kurulan Bidünya Kitap Grubu 2800’den fazla üyesi olan bir Whatsapp okuma grubu.

Bu grup tamamen gönüllülük esasına dayanan ve her ay farklı türden kitapların okunup yine gönüllü üyelerce çevrimiçi sunumlarla kitapların seviyeli bir şekilde tartışıldığı, fikir alışverişinde bulunulduğu bir platform.

Rumeli ve Balkan Ezgileri Yayla Meydanı’nda Yankılanacak Rumeli ve Balkan Ezgileri Yayla Meydanı’nda Yankılanacak

Clipboard03-53

Ayrıca kitap sunumlarının yanı sıra Türk edebiyatının yaşayan usta kalemleri ile youtube ve meet üzerinden yine çevrimiçi canlı sohbetler gerçekleştirerek kitapseverleri hem sevdikleri yazarlarla buluşturuyorlar. Grup üyeleri, okudukları yazarı yakından tanımanın haklı gururunu yaşayan bir grup olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ediyor.

Bidünya Kitap Grubu aynı zamanda 20’den fazla şehirde buluşma grupları ile okuma tutkunlarını yüyüze interaktif bir şekilde bir araya getirerek sohbet etme fırsatı sunuyor. Bunun yanı sıra, çeşitli etkinlikler gerçekleştirilerek kitap hediyeleriyle kitap dostluğunu ve kardeşliğini pekiştiriyorlar.

Clipboard04-26

Bidünya Kitap Grubunun bu yıl beşincisi düzenlenen Trakya buluşması ile etkinlik bölgelerinden biri olan Lüleburgaz’da Pusulam Kitapevinde buluşuldu. Buluşmada günümüz ve geçmiş yazarlardan konuşulup yine güncel ve klasik kitaplardan bahsedildi.

Muhabir: Merve Erduğan