Lüleburgaz’da çalışmaları ve bir koltuğuna sığdırdığı onlarca faaliyetiyle dolu dolu bir hayat yaşayan Sibel Kocaman; hayatına dair anıları özenle saklıyor ve bir albüme dizdiği belgelerine de gözü gibi bakıyor. Kocaman “Onlar benim hayatım” diyor.

Sibel Kocaman, Lüleburgaz’da yaşayan; birçok sivil toplum örgütünde görev alan; hayatı dolu dolu kocaman harflerle yaşamayı ve anlatmayı seven bir Emekli Öğretmen. 1968 Almanya Köln doğumlu Türk bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen Sibel Kocaman; 1976'da Türkiye'ye temelli dönüş yaptı. Aynı yıl babasını elim bir trafik kazasında kaybeden Kocaman, babasının soyadını kendisine bıraktığı bir armağan olarak görüyor ve gururla taşıdığını söylüyor. Sibel Kocaman; yaşadığı yıllar boyunca tüm hatıralarını özenle koruyor ve dosya formatında korunabilecekleri de bir albümde muhafaza ediyor. Babasının Almanya basınında yer alan vefat haberi de bunlardan biri. Aldığı belgeler, film biletleri, koleksiyonları, eşyalar, resimler ve onlarca evrak.. Sibel Kocaman hepsine gözü gibi bakıyor.

1000001224

Her Yıl Ödül Alıyor

Atatürk İlkokulu, Lüleburgaz Ortaokulu,  Lüleburgaz Lisesi'nde okuyan Sibel Kocaman 1989 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Bölümü’nden mezun oldu ve 28 yıl öğretmenlik yaptı. Bunun 10 yılını Lüleburgaz’da geçirerek Hatay’dan 2017 yılında emekli oldu. Emekli olunca 5 yıl Kuşadası'nda yaşadıktan sonra 2022 yılında yeniden Lüleburgaz'a döndü.

10 yıldır TEMA Vakfı temsilcisi olan Sibel Kocaman her yıl Hayrettin Karaca Gönüllülük ve Eğitim ödüllerini alıyor.

Saymakla Bitmeyen Sivil Toplum Görevlerini Severek Yapıyor

Portekiz’de yaşayan bir kızı olan emekli öğretmen; çok sayıda yetiştirdiği öğrencilerimle Voleybol, Masa Tenisi, Badminton ,Tenis, Korfbol, Bocce, Okçuluk, Halk Oyunları, Modern Dans , Atletizm, Satranç , Güreş, Hentbol, Yüzme, Optimist Yelken Spor Dallarında bir çok başarı elde etmiş.

Lüleburgaz Belediyesi’nin Parke Taş Mesaisi Devam Ediyor Lüleburgaz Belediyesi’nin Parke Taş Mesaisi Devam Ediyor

Yıllarca Bakırköy Spor Kulübü ve Büyükörkmece Aqua Marinde Yaz Spor Okullarında Yüzme Antrenörlüğü yapan Öğretmen, aynı zamanda Milli - Profesyonel Halk Oyuncu, AFİAP Ünvan hakeden Uluslararası Fotoğraf Sanatçısı, Kuşadası AKUT Ekibi Kurumsal İletişim Bölüm Sorumlu Yardımcısı ve ADD, YKKED, ÇYDD, MÜBESYOM üyesi.

1000001225

Belgesel Kitabı “Türkiye’nin Deniz Fenerleri”

LAFOD, BÜFOD, İFSAK fotoğraf derneklerinde üyelik ve yönetim kurulu üyeliği yapan Kocaman aynı zamanda belgesel fotoğrafçı ve Türkiye’nin Deniz Fenerleri hakkında kitap yazmış. Birçok belgeselinin Sırtçantam Gezi ve Kültür Dergisinde yayınlandığını söylüyor.

Öte yandan Eğitim İş Lüleburgaz Temsilciliği kurucu üyesi olan Sibel Kocaman; İstanbul Silivri, Büyükçekmece Temsilcilikleri Yönetim Kurulu Üyesiydim.  İstanbul 1 ve 3 nolu Şube ve Hatay 1 nolu Şube Yöneticiliği, Basın Yayın Sekreterliği, Örgütlenme Sekreterliği yapmış.

Türk Hava Yolları ve TEKEL Spor Külüpleri’nde Voleybol oynamış, Milli Olimpiyat Komitesi Ücretsiz Spor Okulları Antrenörlüğü yapmış.

En Büyük Savaşını Yendi

Tam bir kitap kurdu olan emekli öğretmen; aynı anda 3 kitap okumayı seviyor. Tiyatro tutkunu olan Sibel Kocaman, Almanca, İngilizce, Bulgarca A1 seviyesi yabancı dili konuşabiliyor.

Bisiklet kullanmayı çok seviyor ve Hatay Bisiklet Derneği üyesi.

2014 yılında Göğüs Kanseri olan ve yaşama dört elle sarılan Kocaman “En büyük savaşım kanserle oldu. Onu da yenmeyi başardım” diyor.

Muhabir: Merve Erduğan