Yazın rengarenk sebze ve meyveleri tezgahları doldurdu. Kabak, domates, patlıcan, bamya, taze fasulye, börülce, dolmalık biber, yeşil biber, kırmız biber, mısır…Yazın zeytinyağlı en güzel yemeklerinin yapıldığı bu sebzelerde fiyat aralığı çok genişti. Yalnız bir sebze var ki tezgaha geldiği günden itibaren fiyatı hep aynı seviyelerde. Bamya..

ADD Trakya Şubeleri Pınarhisar’da Yaşananlara Tepki Gösterdiler ADD Trakya Şubeleri Pınarhisar’da Yaşananlara Tepki Gösterdiler

P1-2
Bamyanın iri ve ufak cinsine göre kilosu 150-200 TL’den tezgahlarda yerini aldı. Kimi pazarcı tezgahındaki bamyanın kilo fiyatını hiç yazmadı, kimi pazarcı yarım kilo fiyatını büyük şekilde yazarak altına yarım kilosu şeklinde not düştü. Kimisi de 50-100’er liralık paketler yaparak paket başı fiyat söyledi vatandaşa.
Bamyaya yaklaşamayan vatandaşlarsa taze fasulye ve börülceye yöneldi. Kilo fiyatı 30-40 TL bandında ilerleyen taze fasulye mevsimin altın dönemini yaşıyor. Biberin ortalama kilo fiyatı 30 iken domatesin 20, patlıcanın 20, kabağın 20 ve mısırın da adet fiyatı ortalama 10 TL olarak satıldı.