Yerel

Bulgaristan Başbakanı Glavçev’den Kırklareli’ne Özel Türkçe Teşekkür

Slivengrad Voden Köyü mevkiinde çıkan yangın ile mücadele eden Bulgaristan’a yardım için zaman kaybetmeden koşan Kırklarelili ekibe özel teşekkür geldi.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ve Başbakanı Dimitar Borisov Glavçev, oldukça geniş çaplı etkili olan yangına koşan Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti.

Bulgaristan'ın Kırklareli ve Edirne sınırına yakın bölgesinde meydana gelen ve üç gün boyunca kontrol altına alınamayan orman yangınına müdahale için Kırklareli’nden 50 kişilik ekiple birlikte 3 pikap, 15 nakliye aracı, 4 su tankeri, 2 itfaiye aracı, 2 greyder ve dozer yardıma gitti. Daha sonra da 35 kişilik ilave ekip yardıma koştu.

Bulgaristan Başbakanı Glavçev, Slivengrad Voden Köyü mevkiindeki yangında söndürmek için yardım eden ekibini gerçekleştirilen törene davet etti. Sınır yakın bölgede gerçekleştirilen törende Türkiye’ye ve Kırklarelili ekibe Türkçe teşekkür ederek plaket takdim edildi. Kırklareli İşletme Müdürü İsmail Karakaya ve beraberindeki yangın 21 Temmuz 2024 Pazar Günü 14:30 sıralarında yurda giriş yaptı.