Yerel

Bulut Bulgaristan'daki Minikleri Unutmadı

Bulgaristan ziyareti gerçekleştiren Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, burada okul ziyareti gerçekleştirerek öğrenciler ile bir araya geldi.

Türk çocuklarının eğitim gördüğü Şumnu'daki Nüvvab okulunu ziyaret eden Bulut'a Burgaz Başkonsolosu Tolga Orkun da eşlik etti. Soydaşlarla hasret giderdiğini dile getiren Başkan Bulut, "Tüm Kırklarelili hemşehrilerimizin selamlarını ilettik. Soydaşlarımızın sıcak misafirperverliklerini ve kültürel değerlerine olan bağlılıklarını hissetmek tarifsiz bir duygu. Okul Müdürümüz Şerif Hüsnü’ye de nazik karşılamalarından ve sıcak ev sahipliğinden dolayı çok teşekkür ediyorum" sözlerini dile getirdi.
Geçmişteki bağın gelecekteki ortaklıklara vesile olacağını belirten Bulut, "Bu kardeşlik bağı, yalnızca geçmişten gelen güçlü bir miras değil, aynı zamanda ortak geleceğimizin de en sağlam temeli. Soydaşlarımızla bir araya gelmek, ortak kültür ve değerlerimizi yaşatmanın ne kadar önemli olduğunu bizlere hatırlatıyor. Birlikte nice güzel yarınlara" şeklinde konuştu.