Yerel

Bulut, “Önce Seviyoruz. Sevdiğimiz İçin de Koruyoruz”

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Kırklareli’nde anlamlı bir program düzenlendi. Program kapsamında sahiplendirilen sokak hayvanları için kulübe hediye edildi.

Hayvanseverlerin ve vatandaşların da katılım gösterdiği programda, sokak hayvanı sahiplenen vatandaşlara Kırklareli Belediyesi kulübe hediye edildi. Veteriner İşleri Müdürü Aynur Gülhane’nin, yeni düzenlenen Hayvanları Koruma Kanunu ile ilgili bilgilendirme gerçekleştirdi.

Programda konuşan Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü etkinliklerimiz kapsamında, Kırklareli Belediyesi Hayvan Bakımevimizde, sevgili çocuklarımız, vatandaşlarımız ve hayvansever hemşehrilerimiz ile bir araya geldik. Veteriner İşleri Müdürümüz Aynur Gülhane’nin, yeni düzenlenen Hayvanları Koruma Kanunu ile ilgili yaptığı bilgilendirmenin ardından, barınağımızda bulunan hayvan dostlarımızdan sahiplenen vatandaşlarımıza, kendi üretimimiz olan sevimli köpek kulübelerinizden armağan ettik” sözlerini dile getirdi.

“Devam Edeceğiz”

Sokak hayvanları için özveri ile çalıştıklarını vurgulayan Bulut, bu çalışmalara aralıksız devam edeceklerinin belirtti. Bulut, “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde, tüm canlıların yaşam hakkına saygı duymayı bir kez daha hatırlatıyoruz. Kırklareli’mizde hayvan dostlarımızın güvenli, sağlıklı ve sevgi dolu bir ortamda yaşamaları için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“Önce Sevmek”

Sokak hayvanlarını korumak için sevmenin de şart olduğunun altını çizen Bulut “Hayvanları korumak önce sevmek ile başlar. Önce seviyoruz. Sevdiğimiz için de koruyoruz. Herkes katılımından dolayı teşekkür ediyoruz. Hayat önce sevmek ile başlar. İnsanları, doğayı, hayvanları sevdiğimiz kadar koruruz. Bugün bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen başta sayın müdürümüz, tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum” ifadelerini dile getirdi.

“Sevgi İklimi İçerisinde”

Kırklareli Belediyesi’nin her alanda sevgi iklimi içerisinde çalışacağının altını çizen Bulut, “Bugün burada aslında koruma kavramından daha çok sevme kavramını ön plana çıkarmak daha doğru olacaktır. Günün adı 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü ama az önce de ifade ettiğim üzere her şey sevgi ile başlıyor. Biz de göreve geldiğimizden bu yana ana hatlarıyla sevgi ortamı sağlayarak; ilimize, halkımıza, doğamıza, hayvanlarımıza nasıl hizmet ederiz diye mücadele ediyoruz. Tabi ki eksikliklerimiz vardır. Şuana kadar yapamadıklarımız da olabilir. Ama sevgi iklimi içerisinde öncelikle sokak hayvanları noktasında ne yapabiliriz diye düşünüp eksiklerimiz varsa tamamlamaya çalışıyoruz” dedi.

“92 Sokak Hayvanı Sahiplendirildi”

Barınakta bulunan sokak hayvanlarının sahiplendirilme çalışmalarının da sürdüğünü belirten Bulut “2 Ağustos’tan bu yana 119 sokak hayvanımızız kısırlaştırdık. Bunun için köylere inilmesi gerekiyordu. Valiliğimiz ile bir protokol imzaladık. Bu protokol çerçevesinde hem buranın imkanlarını geliştirmek anlamında hem de ilaç desteği almayı hedefledik. Ve o doğrultuda da gerekli çalışmalarımızı; İl Özel İdaremiz ve Valiliğimiz ile başlattık. Ve 92 hayvanımızı da sahiplendirdik. Belediye imkanlarımızla, sokak hayvanı sahiplenen vatandaşlarımıza kulübe veriyoruz. Bu noktada eksiklerimiz varsa onları da tamamlarız” ifadelerini kaydetti.