Alternatif Gazetesi’nin Whatsapp ihbar hattına gelen bir açıklama “Büyükkarıştıran Belediyesi’nde Neler Oluyor?” dedirtti.

Büyükkarıştıran Belediyesi İşçileri tarafından yapılan açıklamada, 6 işçinin mazeret gösterilmeksizin mevcut başkan tarafından işten çıkarıldığı, bu durumu protesto etmek için 23 Ekim Çarşamba günü (yarın) bir basın açıklaması yapılacağı belirtildi.

Büyükkarıştıran halkının desteğinin beklendiği çağrıda şunlar kaydedildi;

“Bizler Büyükkarıştıran Belediyesinde çalışan ve emeği ile geçinen işçileriz. 2 Haziran yerel seçimlerinin ardından Büyükkarıştıran Belediye Başkanlığına seçilen Ertuğrul Çamlıca'ın ilk icraatı işçileri işten atmak olmuştur.

4D22944E 413E 3D28 51C5 B25D0Ea11907

Belediye başkanı tarafından bugün itibarı ile 6 arkadaşımız hiçbir mazeret gösterilmeksizin, görülen lüzum üzerine ya da performans düşüklüğü bahanesiyle iş akitleri fesih edilmiştir.

Başkan Erol Ateş, “Şimdi Tek Yürek Olma Zamanı!” Başkan Erol Ateş, “Şimdi Tek Yürek Olma Zamanı!”

Belediye işçileri olarak yıllardır yazın sıcağında, kışın kar, yağmur ve fırtınasında bu beldenin çöpünü biz topladık, yolunu biz yaptık, suyunu biz akıttık, kanalizasyonunu biz tamir ettik, canımızı hiçe sayarak yangınlarına biz müdahale ettik. Şimdi geldiğimiz noktada 6 çalışan, belediye başkanı tarafından kapının önüne konulduk. Ve daha sırada çıkarılacak arkadaşlarımız olduğunu biliyoruz.

Duyarlı Büyükkarıştıran halkı; bu hukuksuz ve vicdansız uygulamayı durdurmak ve protesto etmek için 23 Ekim 2024 Çarşamba günü (yarın) saat 16:30'da Belediye önündeki basın açıklamamıza sizleri davet ediyor ve desteklerinizi bekliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi